CENTRUM ARBEIDSVERHOUDINGEN

Theo H. Dragt legt functie Algemeen Directeur CAOP neer

Theo H. Dragt, Algemeen Directeur van het Centrum Arbeidsverhoudingen (CAOP), legt per 19 december 2004 zijn functie neer. Het bestuur van de stichting CAOP, dat heden het verzoek van de heer Dragt heeft aanvaard, beslist in een later stadium over zijn opvolging.

Theo H. Dragt (Den Haag, 1947) vervult, sinds de oprichting van de Advies- en Arbitragecommissie Rijksdienst in 1984, de functie van secretaris en hoofd van de ambtelijke staf van deze commissie (Albeda/De Ruyter). Tevens was hij Secretaris van het Centraal Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken en later van o.a. de Raad voor het Overheidspersoneel. Sinds de oprichting van het Centrum Arbeidsverhoudingen (CAOP) in 1989 vervult Dragt de functie van Algemeen Directeur. Het CAOP werd in 1995 door de overheid verzelfstandigd en is thans een onafhankelijke instelling, gespecialiseerd in procesbegeleiding van
arbeidsvoorwaardenvorming, arbeidsverhoudingen en geschilbeslechting binnen de publieke sector.

Theo Dragt heeft in het bijzonder bekendheid verworven door zijn directe betrokkenheid bij de oplossing van vele arbeidsconflicten (luchtverkeersleiders, binnenschippers, Arbeidsvoorziening, diverse politiekorpsen waaronder Gooi- en Vechtstreek en een veelheid van CAO-conflicten in alle overheidssectoren).
Eerder vervulde hij functies bij het Ministerie van Defensie (Marine)
en het Ministerie van Binnenlandse Zaken (coördinatie openbaarheid van bestuur).

Voor toenmalig minister van Onderwijs L. Hermans bereikte hij in 2002 een langlopend akkoord met de openbaar
vervoersorganisaties bij de vernieuwing van de OV-jaarkaart voor studenten. In de Nederlandse Antillen leverde hij een bijzondere bijdrage aan de veranderingen binnen de Antilliaanse publieke dienst. Tijdens de ambtsperiode van minister Dales van Binnenlandse Zaken speelde hij een bindende rol bij de ontwikkeling binnen de overheid naar nieuwe arbeidsverhoudingen (WOR, privatisering ABP, sectorenmodel, normalisering rechtspositie overheids- en onderwijspersoneel). In mei 1999 werd hij voor zijn verdiensten door de minister van Binnenlandse Zaken benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Dragt zal zowel binnen de overheid als daaraan verwante instellingen een aantal activiteiten blijven vervullen, waaronder die
van voorzitter van de Geschillencommissie Rijkshuisvesting.

Nadere informatie: (070) 376 57 00

19 mrt 04 09:11