Titel: 1e Try-out van The Lion King in Scheveningse Circustheater

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 19-03-2004 09:37

Amsterdam, 19 maart 2004

Ruim 175.000 kaarten verkocht in voorverkoop

1e TRY-OUT VAN THE LION KING IN SCHEVENINGSE CIRCUSTHEATER

Na maanden van voorbereiding wordt vanavond de allereerste voorstelling voor publiek gespeeld van de theaterproductie The Lion King. Met een cast van 63 mensen heeft deze Nederlandse productie de grootste The Lion King-cast ter wereld. Nederland is het tiende land in de wereld waar The Lion King te zien is. Op dit moment zijn in de voorverkoop al meer dan 175.000 kaarten verkocht voor The Lion King, die op 04-04-04 in Nederland in première zal gaan als jubileumvoorstelling van het 100-jarige Fortis Circustheater. The Lion King is een coproductie van Disney Theatrical Productions en Joop van den Ende Theaterproducties.

Het Circustheater is speciaal voor deze jubileumproductie onder handen genomen. Zo is het theater aangepast aan de eisen die specifiek noodzakelijk zijn voor deze productie, waaronder het creëren van gangpaden in de zaal en het verhogen van de zaalingangen, zodat de olifanten uit The Lion King hun 'grande entree' kunnen maken via de zaal. Ook is de afgelopen periode het zogenaamde voorhuis van het theater verbouwd, waar topkok Robert Kranenborg zijn nieuwe à la carte restaurant 'Le Cirque' opent. Eveneens is het restaurant boven in het theater geheel vernieuwd.

The Lion King ontving wereldwijd dertig internationale onderscheidingen waaronder zes Tony Awards. Regisseur/ontwerper Julie Taymor kreeg naast een Tony voor 'Beste Regie' en 'Beste Kostuums' nog vele andere prijzen voor haar theateradaptie van de gelijknamige tekenfilm. Voor The Lion King gebruikte zij een aantal indrukwekkende vondsten waaronder de manier waarop zij de acteurs verbindt met de dierenkarakters die zij spelen: zij verstoppen zich niet in een dierenkostuum of karikatuur maar blijven nadrukkelijk zichtbaar voor het publiek. Op ingenieuze wijze wordt zo het Afrikaanse dierenrijk tot leven gebracht. Het beroemde duo Elton John en Tim Rice verzorgden samen met de Zuid-Afrikaanse componist Lebo M de muziek en liedteksten voor The Lion King, waaronder de hits 'Can You Feel the Love Tonight', 'Hakuna Matata' en 'Circle of Life'.

Kaarten en informatie:
The Lion King is vanaf 19 maart 2004 acht keer per week te zien in het Fortis Circustheater Scheveningen (di. t/m zo. 20.00 uur / matinee za. & zo. 14.00 uur). Kaarten: TopTicketLine 0900 - 300 5000 (45 cpm) / www.thelionking.nl

Noot voor de redactie,