Gemeente Heumen

Nieuwsberichten

19-03-2004
Toezichthouder gaat rommel te lijf

Toezichthouder stuit op meer slordigheid

"Onlangs sprak iemand me er nog op aan dat het zo'n vreselijke troep is rond de glasbakken. Je vindt er steeds vaker scherven en flessen rond op de grond en eromheen worden plastic tassen, dozen en kratjes gedumpt."
Dat zegt toezichthouder Gerard van Gisteren. Hij kan de vrouw die hem aansprak alleen maar gelijk geven. Af en toe maakt Van Gisteren de boel schoon of zorgt hij ervoor dat de troep opgeruimd, maar dat helpt maar kort. "Het is een beetje dweilen met de kraan open. Het is toch vooral een mentaliteitskwestie: zo van "als ik er maar van af ben en het niet op mijn eigen stoep terugvindt.".
Er zijn volgens Van Gisteren heel wat mensen die zich eraan ergeren en het is natuurlijk ook geen fraai gezicht in het dorp. "Indirect treft het toch ook weer iedereen. De troep moet worden opgeruimd en dat kost allemaal weer extra geld. Uiteindelijk is dat terug te vinden in de reinigingsrechten die iedereen moet betalen."

tuin
De toezichthouder zal mensen er vaker op gaan aanspreken en ze duidelijk maken waar ze hun afval wél kwijt kunnen. De komende tijd zal hij ook meer gaan letten op het illegaal storten van tuinafval. Nu dat sinds 1 januari niet meer gratis wordt versnipperd, merkt hij al dat er vaker wat op openbaar terrein wordt weggegooid. Dat gebeurt vooral in het bos en in het buitengebied.