Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


18 maart 2004


Oldebroek - Diefstal auto's en kentekenbewijzen


In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een garagebedrijf aan de Zuiderzeestraatweg. Men wist het pand binnen te komen door een raam te forceren. Weggenomen werden zeker 12 kentekenbewijzen deel I, II en III, een rijbewijs en een digitale camera. Verder werden van het terrein twee auto's weggenomen: een grijze VW Bora met kenteken 09-DT-JT en een rode VW Polo met kenteken 27-NT-KJ. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Heerde - Bedreigd bij bushalte


Een 18 jarige scholiere uit Heerde werd woensdagmorgen rond 08.00 uur bij een bushokje aan de Brinklaan zonder verdere aanleiding of reden bedreigd. Een jongen van ongeveer 15 -16 jaar bedreigde de 18 jarige met een mes. Het gaat om een zuid europees type van ongeveer 1.50 - 1.60 lang. De onbekende jongen droeg een beige jas met grote bontkraag, een wit petje en witte sportschoenen. Verder had hij een plastic tas en een walkman bij zich. Beiden zijn in bus nummer 90 naar Zwolle gestapt.
De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen naar telefoon nummer 0900 8844.


Heerde - Verkeerscontrole


Woensdagmiddag werd ter hoogte van het politiebureau aan de Zwolseweg een verkeerscontrole gehouden. Hierbij vielen de volgende bekeuringen: 3x voor te hoge constructiesnelheid en 1x voor het rijden zonder helm op de bromfiets.


Putten - Tankwagen in de sloot


De Oude Nijkerkerweg werd woensdag van 14.00 tot 19.00 afgesloten. Rond 14.00 haalde een tankwagen een vrachtwagen in en raakte hierdoor iets teveel in de berm waardoor de tankwagen in de sloot belandde. In de tankwagen + een compartiment zat ongeveer 2000 liter benzine. De benzine moest worden overgepompt in een andere tankwagen. Er was geen sprake van lekkage of gevaar voor de omgeving. Na het leegpompen moest het voertuig uit de sloot gehaald worden en worden afgesleept. Voor de veiligheid was de brandweer aanwezig tijdens de werkzaamheden. De bestuurder (gegevens niet bekend) bleef ongedeerd.


Epe - Fout parkeren


Woensdagmorgen werd naar aanleiding van klachten gecontroleerd aan de Dwarsweg. Hier werd een (1) bekeuring uitgeschreven. Verder werd gecontroleerd op de Markt, de Beekstraat en de Verbindingsweg. Hier stond vijf auto's verkeerd geparkeerd en werden er bonnen uitgeschreven. De boete is E 45,-


Vaassen - Winkeldief betrapt


Een 62 jarige inwoner uit Vaassen werd woensdag rond 12.50 uur in een supermarkt aan de Kosterstraat betrapt. De man wilde een pakje kipfilet ter waarde van 1,80 Euro wegnemen zonder af te rekenen. De man kreeg een boete van 125 Euro.


Putten - Teveel drank


Een 50 jarige automobilist uit Putten blies woensdag omstreeks 21.00 uur op de Calcariaweg 2,5 prom. In verband met recidive werd proces verbaal opgemaakt.


Putten - Diefstal uit auto


Woensdag werd tussen 13.30 en 15.00 uur ingebroken in een personenauto. Deze stond geparkeerd op het parkeerplaatsje aan de Schovenhorsterveldweg. Er werd een slot geforceerd. Weggenomen een tas met daarin onder andere een GSM, een portemonnee en twee rijbewijzen.


Putten - Afval verbranden


Een 50 jarige inwoner uit Putten werd woensdag proces verbaal aangezegd. De man was omstreeks 19.00 uur aan de Terpweg een grote berg afval, onder andere snoeiafval en landbouwplastic, aan het verbranden, terwijl er een stookverbod geld. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen.


Doornspijk - Aanrijding met gewonden


Bij een aanrijding op het fietspad aan de Zuiderzeestraatweg raakten woensdag rond 15.10 uur een 15 jarige fietser uit Nunspeet en een 16 jarige bestuurder van een bromfiets uit Nunspeet gewond. De 15 jarige fietste op het fietspad tegen het verkeer in. Ter hoogte van de bebouwde kom raakte betrokken elkaar frontaal waardoor beiden vielen. De 15 jarige had schaafwonden. De 16 jarige kon, na onderzocht te zijn door ambulancepersoneel, naar huis.


Elburg - Rood licht controle


Woensdagmiddag werd aan de Zuiderzeestraatweg en de Kokbekerweg een rood licht controle gehouden. Hierbij zijn vijf fietsers bekeurd. Vooral scholieren rijden door het rode licht.


Harderwijk - Fietser gewond


Bij een aanrijding woensdag omstreeks 17.50 op de Drielandendreef raakte een 19 jarige fietser uit Harderwijk zwaar gewond. De fietser fietste over het fietspad aan de Westermeenweg. Een 60 jarige automobiliste uit Harderwijk reed over de Drielandendreef en gaf de fietser geen voorrang. De 19 jarige werd overgebracht naar het ziekenhuis.


Harderwijk - Onder invloed


Een 62 jarige automobilist uit Harderwijk blies vannacht rond 03.45 uur op de Vitringasingel 0,9 prom. Hem werd een transactie uitgereikt.


Harderwijk - Snelheidscontrole


Woensdagavond werd gecontroleerd op de Burg. De Meesterstraat. Hierbij reden 2 bestuurders te hard, 74 km en 71 km. Hier is 50 km/u toegestaan.


Nunspeet - Snelheidscontroles


Woensdag werd op de volgende wegen gecontroleerd:
Harderwijkerweg = 50 km weg, 116 bekeuringen, hoogste snelheid 76 km.
F.A. Molijnlaan = 50 km weg, 17 bekeuringen, hoogste snelheid 75 km.
Elspeterweg = 80 km weg, 6 bekeuringen, hoogste snelheid 99 km.


Einde berichten



---- --