Ingezonden persbericht

ISource neemt Lanthost Networks over

Overname Lanthost Networks schept nieuwe mogelijkheden voor verder succes

LEIDEN, 20040322 -- iSource B.V. heeft de activiteiten van Lanthost Networks overgenomen. Met deze nieuwste aanwinst is iSource in staat haar internet diensten verder uit te breiden. iSource is werkzaam in de ICT branche en richt zich op het projectmatig ontwikkelen van complexe internet en intranet toepassingen, waaronder websites. Daarnaast worden ook diverse hosting diensten aangeboden. Lanthost Networks profileert zich als zuivere hosting aanbieder. Het bedrijf heeft complementaire activiteiten ten opzichte van iSource. De activiteiten van beide bedrijven worden geïntegreerd in de dagelijkse bedrijfsvoering van iSource te Leiden.


De overname van Lanthost Networks past in de groeistrategie van iSource. De activiteiten van Lanthost Networks vullen reeds bestaande producten van iSource aan op het gebied van webhosting, e-mail services en domeinnaam services. iSource zal door de overname van Lanthost Networks haar hosting activiteiten verder kunnen optimaliseren. Onderdeel van deze optimalisatie is het, in de loop van 2004, samenvoegen van beide hosting locaties.

Met de toetreding van Lanthost Networks tot iSource ontstaan voor beide bedrijven nieuwe mogelijkheden. Robert Mous (directeur iSource): "We kunnen onze bestaande hostingactiviteiten uitbreiden en door extra volume efficiënter werken en schaalvoordeel behalen".

Lanthost Networks
Lanthost Networks heeft zich in een korte periode ontwikkeld tot een succesvolle partij op het gebied van hosting services. De klanten van Lanthost Networks bevinden zich zowel binnen als buiten Nederland. De hosting diensten worden vanuit Rotterdam aangeboden. Hier heeft Lanthost de beschikking over een eigen afgesloten ruimte binnen een datacentrum waardoor service en veiligheid gegarandeerd zijn. De producten van Lanthost Networks onderscheiden zich door een hoge kwaliteit en snelle service en worden tegen een zeer concurrerende prijs aangeboden. Lanthost levert voornamelijk shared hosting, dedicated hosting, co-located hosting en reseller hosting diensten. Lanthost is winstgevend en zal een positieve bijdrage leveren aan de resultaten van iSource.
Meer informatie over Lanthost Networks vindt u op: www.lanthost.com

iSource
iSource is een zelfstandig opererende ICT onderneming en is opgericht in 1989. De nadruk van de activiteiten ligt op het ontwikkelen van (complexe) toepassingen op basis van internet en intranet technologieën. Voor een groot aantal klanten worden tevens websites ontwikkeld. Daarbij worden ook hostingdiensten aangeboden. iSource wil haar hostingdiensten uitbreiden om hiermee schaalvoordeel te behalen en kwalitatief hoogwaardige service te bieden aan haar klanten. Tevens is iSource voornemens verder te groeien middels acquisities en autonome groei van haar klantenbestand en producten portfolio. De acquisitie strategie van iSource is erop gericht om gezonde bedrijven te integreren in de bestaande bedrijfsvoering. Tot op heden heeft iSource haar acquisities uit de lopende middelen gefinancierd. Naast een volledige overname van Lanthost Networks heeft iSource ook een meerderheidsbelang in het bedrijf TrainingPlaza.
Meer informatie over iSource vindt u op: www.isource.nl

TrainingPlaza beheert een online trainingen database die wordt gevuld met gegevens afkomstig van een groot aantal Nederlandse opleidingsinstituten. Deze gegevens worden op internet aangeboden en, middels het bedrijfsintranet, beschikbaar gesteld aan corporate klanten om hun opleidingenadministratie te vereenvoudigen. TrainingPlaza is gevestigd ten kantore van iSource in Leiden.
Meer informatie over TrainingPlaza vindt u op: www.trainingplaza.nl.




Ingezonden persbericht