BUILT FOR COMFORT

Cilly Dartell als truttige ouwe vrijster Mrs. Lynch in Grease

Cilly Dartell maakt op vrijdag 19 maart haar rentree op het toneel. Tijdens de laatste voorstellingen van de succesvolle musical Grease in Nederland (19 tot en met 28 maart in het RAI Theater te Amsterdam) is zij te zien als Mrs. Lynch: lerares Engels, truttige ouwe vrijster en omschreven als de draak van Rydell High.

Echbert-Jan Bussink, producent van Grease, benaderde Cilly zo'n vier weken geleden met de vraag of ze de rol op zich wilde nemen: 'Wij hebben tijdens de première prettig samengewerkt met SBS6 en met Cilly in het bijzonder, in verband met de making off en een premièrespecial. Na afloop van de voorstelling en uitzending zaten wij, onder het genot van een drankje, te filosoferen over haar in het theater. Tussen de regels proefde ik haar enthousiasme voor een rentree. Ik heb dat in mijn achterhoofd gehouden en kon toen niet beseffen dat de mogelijkheid zich zo snel voor zou doen. Ik ben bijzonder blij dat Cilly straks gedurende tien dagen in Grease is te zien en vind ook de medewerking van haar werkgever hierin fantastisch.'

Cilly Dartell: 'De meest gestelde vraag is: mis je het theater en het acteren nooit. Natuurlijk mis ik het, want ik heb ruim 15 jaar met veel plezier op de planken gestaan. Maar sinds ik in 1990 voor de journalistiek gekozen heb, leek het voor mij einde verhaal. Het is niet te combineren, ik wil tenslotte geen half werk afleveren. Toen ik gevraagd werd voor de rol van Mrs. Lynch in Grease begon het onmiddellijk weer te kriebelen. Grease is echt een énorm leuke musical en het feit dat het om een korte serie zou gaan, zorgde dat dit theateravontuur weer een stapje dichterbij kwam. Ook SBS6 staat er zeer positief tegenover, dus ja... zie dan nog maar nee te zeggen, haha. Niets stond me dus meer in de weg om deze uitdaging aan te gaan. Ik verheug me dan ook heel erg weer het podium op te gaan!'

Grease, de meest succesvolle rockmusical aller tijden komt voor de laatste keer terug naar Nederland. Van 19 tot en met 28 maart is de voorstelling te zien in het RAI Theater te Amsterdam. Met deze reeks voorstellingen neemt de Amerikaanse cast, na een uiterst succesvolle tournee in 2003, afscheid van Nederland. Nog éénmaal genieten van de T-Birds, Grease Lightnin', Pink Ladies, Hopelessly Devoted to You en You're the One That I Want.

Grease beleefde op 21 augustus 2003 haar première in Carré te Amsterdam. Van de eerste tot en met de laatste noot ging het publiek uit haar dak. Zacht mee neuriën ging langzamerhand over in uitbundig meezingen. Meer dan 150.000 mensen genoten van de voorstelling en de vraag overtrof het aanbod. In de tournee van augustus tot en met begin december 2003, werden al veel extra voorstellingen ingelast, waardoor 25.000 extra kaarten beschikbaar kwamen. Ook die extra kaarten waren in korte tijd uitverkocht.

NOOT VOOR DE REDACTIE,