Gemeente Rotterdam

Nr. 38

19 maart 2004

Embargo tot 16.30 uur

Erasmusspelden voor heren C. Spek, H. Fagel en J. La Croix

Wethouder Lucas Bolsius reikt vanmiddag bij de officiële in gebruik name van de nieuwe Aula van de begraafplaats Oud Kralingen, drie Erasmusspelden uit aan de heren Cornelis Spek, Henry Fagel en Jacques la Croix. Alledrie de heren zijn lid van het dagelijks bestuur van het College van Kerkvoogden van de Hervormde Gemeente Kralingen.

De heer C. Spek ('38) is sinds 1992 lid van het College van Kerkvoogden van de Hervormde Gemeente Kralingen. Daarnaast was hij enige tijd ouderling-kerkvoogd en heeft hij diverse adviesfuncties. Als kerkvoogd heeft hij zich speciaal belast met bouwtechnische zaken. De heer Spek geeft al zijn vrije tijd, náást het hebben van een eigen adviesbureau, aan het werk voor de Hervormde Gemeente Kralingen.

De heer H. Fagel is ('37) sinds 1998 lid van het College van Kerkvoogden en is tevens ouderling-kerkvoogd. Daarvoor was hij actief in de Hervormde Gemeente Hillegersberg. De heer Fagel is tevens bestuurslid Landelijk Overleg Begraafplaatsen, bestuurslid van het Gemeenschappelijk kerkelijk bureau Rotterdam, lid van de Commissie Beheer Kerkelijke Begraafplaatsen van de Vereniging van Kerkvoogdijen en penningmeester van de Stichting de Zending van de Nederlands Hervormde Kerk. De heer Fagel is belast met het personeelsbeheer, algemene zaken van de begraafplaats en diverse secretariaatswerkzaamheden.

De heer J. la Croix ('48) heeft al in 1981 het ambt van Kerkvoogd aanvaard. Gedurende negen jaar was de heer La Croix President-Kerkvoogd, respectievelijk Voorzitter van het College en (waarnemend) penningmeester. Op dit moment is hij adviseur van het College van Kerkvoogden. De heer La Croix is tevens lid van het hoofdbestuur van de Vereniging van Kerkvoogdijen, secretaris en penningmeester van de Stichting Oosterkapel, voorzitter van het kerkkoor Kralingen, penningmeester van de concertcommissie Hoflaankerk en voorzitter van de Commissie Beheer Kerkelijke Begraafplaatsen van de Vereniging van Kerkvoogdijen. Daarnaast is de heer La Croix al vele jaren, als fractievoorzitter van het CDA, lid van de deelraad Kralingen-Crooswijk.

noot voor de redactie/