Gemeente Terneuzen

Koegorspolder

Persbericht 19 maart 2004

Overeenkomst voor windmolens in Koegorspolder

TERNEUZEN - Het College van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met het sluiten van een zogenoemde 'vaststellingsovereenkomst' met het bedrijf Win Wind B.V. voor de realisatie van een windmolenpark in de Koegorspolder.

Het college is voornemens het verzoek van Win Wind B.V. om de artikel 19-procedure op te starten ter inzage te leggen. In de vaststellingsovereenkomst, die voortborduurt op de in juni 2001 gesloten samenwerkingsovereenkomst, zijn hierover nadere afspraken gemaakt.

De voor de artikel 19-procedure vereiste ruimtelijke onderbouwing wordt momenteel door Win Wind BV en een stedenbouwkundig adviesbureau afgerond. Nadat het college ook hierover een besluit heeft genomen, zal deze onderbouwing op de lijst van ingekomen stukken van de raad worden geplaatst.

Naar verwachting begin april zal het initiatief van Win Wind B.V gedurende vier weken aan de gemeentelijke balies ter inzage worden gelegd in het kader van de inspraak. Hierna worden het verzoek en de ruimtelijke onderbouwing ter inzage gelegd en bestaat de mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen. Dit duurt eveneens vier weken.

Dan volgt het aanvragen van een verklaring van geen bezwaar bij het College van Gedeputeerde Staten van Zeeland en tenslotte het verlenen van vrijstelling door het College van Burgemeester en Wethouders. Iedere stap kent eigen afwegingsmomenten.

Noot aan de redactie:

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Dirk Timmers
Telefoonnummer: 0115 - 455 523