Districten Stad Utrecht, 9.30 uur

Utrecht 20-03-2004 - Niuewsberichten districten Stad Utrecht

112 beller

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werd een vrouw aangehouden omdat ze ten onrechte het alarmnummer 112 bleef bellen. Omstreeks 15.00 uur kwam bij de politiemeldkamer in Utrecht een 112 melding binnen van een 39-jarige vrouw uit Utrecht. De vrouw gaf via dit telefoonnummer aan dat ze het niet eens was met de rekening van de KPN. De centralist gaf aan dat 112 niet het juiste nummer was om hierover te klagen en na uitleg en een waarschuwing werd de verbinding verbroken. De vrouw bleef echter de 112 centrale bellen. In 5 minuten tijd belde ze minstens 15 keer deze alarmlijn. Het adres van de vrouw werd getraceerd en zij werd in haar woning aangehouden. De vrouw bleek erg in de war en is na consult van een arts opgenomen in een psychiatrisch centrum.

Veel te hard en onder invloed

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Omstreeks 01.10 uur kregen agenten de melding dat een auto in de omgeving van de Burgemeester Reigerstraat aan het rondscheuren was.

Agenten gingen op zoek naar de auto en troffen deze in de omgeving aan. De bestuurder, een 24-jarige man uit Leesum, bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Zijn vriend, een 35-jarige man uit Utrecht, gedroeg zich zeer vervelend naar de agenten en werd ook aangehouden. De 24-jarige man blies op het bureau 450 ug/l en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De 35-jarige bijrijder kreeg een bekeuring voor belediging.

Rijden in gestolen auto

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een man aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. Omstreeks 20.20 uur zagen agenten een auto rijden over de Oud Wulvenlaan. De agenten trokken het kenteken van de auto na en onderzoek wees uit dat deze als gestolen te boek stond. De bestuurder, 40 jaar uit Utrecht, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De auto gaat weer retour naar de rechtmatige eigenaar.

Dieven gesnapt

DE MEERN- Op vrijdagavond wilden dieven hun slag slaan maar werden vroegtijdig gestoord. Omstreeks 18.00 uur waren medewerkers in een opslagruimte bezig aan het Strijkviertel. Een de medewerkers zag vervolgens een onbekend persoon in de ruimte lopen. Hij waarschuwde zijn collegas en ze gingen op onderzoek uit. In het magazijn troffen ze twee onbekende mannen aan. Een van deze mannen pakte vervolgens een koevoet en sloeg hiermee om zich heen. De daders wisten uiteindelijk te vluchten, vermoedelijk zonder buit.

Rijden op gestolen scooter

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werd een jongen aangehouden,omdat hij op een gestolen bromfiets zat. Omstreeks 16.10 uur werd de 15-jarige jongen uit Utrecht gecontroleerd bij een bromfietscontrole aan de Einsteindreef. De bromfiets bleek een vals framenummer te hebben. De jongen werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Bekeuring voor opgestoken middelvinger

UTRECHT- Op vrijdagochtend werd een man aangehouden nadat hij zijn middelvinger naar agenten had opgestoken. Omstreeks 11.25 uur was de politie op de Neckardreef op snelheid aan het controleren. Een 46-jarige automobilist uit Utrecht reed met een keurige snelheid voorbij, maar vond het nodig zijn middelvinger enige tijd naar de agenten op de steken. De 46-jarige man kreeg een stopteken en er werd vervolgens een bekeuring uitgeschreven voor de belediging. Overigens werden tijdens deze 2 uur durende controle geen hardrijders geconstateerd.

Bestolen van tas

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een vrouw bestolen van haar tas. Omstreeks 23.10 uur stapte een 28-jarige vrouw uit een auto aan de Hoofd Graaflandstraat. Plotseling werd de vrouw aangevallen door drie onbekende personen. De tas van de vrouw werd afgepakt en de daders verdwenen vervolgens weer. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Tolstreeg; 0900-8844.