Politie Zeeland


O-1975-2004 EENZIJDIG ONGEVAL

Op de Nieuwe Koolweg in Zierikzee vond zaterdag om 06.25 uur een eenzijdig ongeval plaats.
Een 53-jarige automobilist uit Chatham, Kent, reed over de Nieuwe Koolweg, komende uit de richting van Haamstede. De man, die meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had, verloor de controle over zijn voertuig. Hij raakte aan de linkerkant van de weg in de berm en vervolgens in de sloot. Zijn voertuig raakte beschadigd. De bestuurder kreeg een boete van E 400,-.


O-1976-2004 AUTOMOBILIST ONDER INVLOED

Een 19-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland raakte zaterdag omstreeks 02.00 uur op de Korte Achterweg in Oosterland zijn rijbewijs kwijt.
De man reed onder invloed van alcohol vanaf de Markt via de Molenweg tegen het verkeer in over de Groendal en de Korte Achterweg. Hij stopte bij de ingang naar een voetpad bij de kruising met de Groenepoort. Hij had meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren.


O-1977-2004 ZONDER HELM

Op de Postweg in Kapelle werden zaterdag omstreeks 00.15 uur een 33-jarige bromfietser uit Yerseke en 31-jarige plaatsgenoot die achterop zat bekeurd omdat zij beiden geen helm droegen.

W-1978-2004 MIDDELBURG
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in Middelburg de volgende bekeuringen uitgeschreven:
9x voor onjuist parkeren
1x voor een onverzekerde auto
1x wegens wildplassen op de Kousteensedijk
1x voor alcohol op straat


W-1979-2004 BROMFIETSER KOMT TEN VAL

Op de President Rooseveltlaan in Middelburg kwam vrijdag omstreeks 21.40 uur een 16-jarige bestuurder van een scooter uit Middelburg door een ongelukkige inhaalmanoeuvre ten val.
Hij kwam, samen met enkele andere bromfietsers, vanaf de richting van de Laan der Verenigde Naties en tijdens het inhalen van een van hen raakte hij in de berm, slipt en kwam ten val. De jongen raakte gewond aan zijn voet en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. De scooter raakte zwaar beschadigd.


O-1980-2004 GOES

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden op de Grote Markt ruim 50 automobilisten bekeurd voor foutparkeren. Een bestuurder werd bekeurd voor het niet handsfree telefoneren.
In het begin van de avond werd op de 's-Heer Hendrikskinderendijk een alcoholcontrole gehouden. Er werden 100 blaastesten afgenomen, geen van de automobilisten had de toegestane hoeveelheid overschreden.