1e persbericht van zaterdag 20 maart 2004

Eindhoven 20-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na aanrijding

Een man van 50 jaar uit Geldrop heeft vrijdagavond zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij dronken een aanrijding had veroorzaakt. Rond 23.30 uur reed hij op de snelweg A2 vanuit Weert richting Eindhoven. Voor de stoplichten op knooppunt Leenderheide reed hij met zijn auto achterop een wagen die werd bestuurd door een man uit Roermond. Niemand raakte gewond. De Geldroppenaar is meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij een alcoholpromillage van ruim 1,70 te hebben, waarop zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Gewond na botsing tegen boom

Een 41-jarige Eindhovenaar is vrijdagavond rond 23.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Luchthavenweg. In een bocht van de weg verloor hij de macht over het stuur en botste met zijn wagen tegen een boom. Hij raakte bekneld in het voertuig, waarop hij door de brandweer en de ambulancedienst is bevrijd en naar het ziekenhuis is gebracht. Daar bleek zijn linkeronderbeen gebroken te zijn. Omdat het vermoeden bestond dat de man had gedronken, is bloed afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Verdachte inbraak aangehouden

Een 28-jarige Joegoslaaf is vrijdagavond rond 22.45 uur aangehouden op de Rijpelbaan. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor een inbraak zou hebben gepleegd in een bedrijf aan de Rivierensingel. Daarbij werd een raam kapot geslagen en een echoscoop weggehaald. Een getuige had de inbreker na de inbraak zien wegrijden in een auto, en het kenteken doorgegeven aan de politie. Agenten in een surveillancewagen zagen de auto even later op de Rijpelbaan rijden. Ze dwongen de bestuurder te stoppen, waarna hij werd aangehouden. De echoscoop lag in de auto. De wagen zelf is onlangs in Utrecht gestolen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Helmond: Dronken man rijdt te hard

Een man van 28 jaar uit Helmond heeft zaterdagochtend zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij met zijn auto veel te hard had gereden op de Europaweg. Er mag daar 50 km/u worden gereden, maar agenten constateerden rond 2.30 uur dat de man daar ruim 110 km/u reed. Hij werd met zijn wagen staande gehouden, waarop de agenten een alcohollucht roken. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van bijna 1,20. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Kassalade weg na inbraak

Bij een inbraak in een winkel aan de Stationsstraat is een kassalade met een klein geldbedrag weggehaald. Dat gebeurde zaterdagochtend rond 2.30 uur. Een raam aan de zijkant van de zaak is vernield. Een getuige heeft twee mensen op een fiets zien wegrijden, waarbij de passagier de kassalade bij zich had.

Best: Rijbewijs kwijt

Omdat hij met teveel alcohol op een auto bestuurde, heeft een man van 32 jaar uit Eindhoven zijn rijbewijs moeten inleveren. De man werd vrijdagavond rond 22.00 uur door agenten gecontroleerd op de Eindhovenseweg in Best. Ze namen hem mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat hij een alcoholpromillage van bijna
1,40 had.

Oirschot: Inbraak in bedrijf

Vrijdagavond rond 20.45 uur is ingebroken in een bedrijf aan Den Uitvanck. Nadat een ruit van de zaak is ingeslagen, werd een computer met beeldscherm weggehaald.

Liessel: Opgepakt na niet-betalen taxichauffeur

Twee mannen uit Deurne (23 en 31 jaar oud) zijn zaterdagochtend rond 4.00 uur aangehouden op de Hoofdstraat. Ze hadden met een taxi een rit gemaakt, maar wilden niet betalen. De chauffeur haalde de politie erbij, waarop de mannen uit de taxi stapten en weg wilden lopen. Ze werden door de agenten tegengehouden, waarbij ze zich hevig verzetten. Ze konden toch worden aangehouden. De mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek.