Politie Drenthe

zaterdag

Emmen 20-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Doorgereden na aanrijding
MEPPEL Vrijdagmiddag, omstreeks 16.00 uur, is op de rotonde bij de Werkhorst een bestuurder na een aanrijding doorgereden. Een 54-jarige bestuurster uit Staphorst reed over de rotonde, toen vanaf de Werkhorst een personenauto naderde. Deze auto reed haar in de flank aan, stopte niet en reed verder in de richting van het station. Het betrof een rode auto. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval.

Onder invloed verkerende doorrijder aangehouden

MEPPEL Op de Hoogeveenseweg ontstond vrijdagavond een kop-staart aanrijding. De achterste van twee voor de verkeerslichten staande autos werd aangereden, waarop deze tegen zijn voorganger botste. De veroorzaker reed na de aanrijding weg. Hij kon even later in de Westerd worden aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij blies aan het bureau ongeveer 2.1 promille. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Aanrijding door rukwinden
EMMEN Vrijdagmiddag werd op de N381, de weg Emmen-Drachten, een auto met een aanhanger met huif, op de verkeerde weghelft geblazen. De man, een 30-jarige inwoner van Emmen, reed met zijn combinatie richting Emmen. Net even voor de bebouwde kom van Emmen werd de aanhanger door de wind op de verkeerde weghelft geblazen. Een tegemoetkomende 50-jarige bestuurster uit Zwolle, kon deze niet meer ontwijken en botste ertegenaan. Zij kwam met haar auto in de sloot terecht en bekwam lichte verwondingen. De bestuurder met de auto met aanhanger kwam op de kop in het bouwland terecht. Hij kwam met de schrik vrij.

Met auto tegen boom
MEPPEL Vrijdagavond is een 23-jarige inwoonster van Ruinerwold met haar auto op het Haakswold tegen een boom gebotst. De vrouw reed richting Ruinerwold en wilde een andere auto inhalen. Daarbij kwam ze met de wielen in de berm. Bij de correctie botste ze eerst tegen een boom aan de rechterzijde van de weg, om vervolgens tot stilstand te komen op een afgezaagde boom aan de linkerkant van de weg. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De auto raakte zwaar beschadigd.

Bloedproef bij rijden onder invloed van drugs
ASSEN Bij een alcoholcontrole aan de Zuidersingel werd afgelopen nacht een bestuurder gecontroleerd, die verkeerde onder invloed van drugs. De man, een 22-jarige inwoner van Groningen, is aangehouden. Van hem is een bloedproef genomen.

Shovel teruggevonden
EMMEN De shovel, die in de nacht van donderdag op vrijdag werd gestolen aan de Charles Darwinstraat, is in de loop van vrijdagmorgen teruggevonden aan het Stieltjeskanaal. Waarom de dader de shovel daar achter gelaten heeft is niet duidelijk.

Zakkenrollen
EMMEN Van een 22-jarige inwoonster van Meppen(BRD) werd vrijdagmiddag de portemonnee gerold. De vrouw was aan het winkelen in een zaak in de Chagallpassage. Zij had haar portemonnee in een vak van de kinderwagen en dit vak was afgesloten met een rits. Toen zij later bij een bank geld wilde pinnen, bleek de portemonnee weg te zijn. De rits van het vak in de kinderwagen was open. In de portemonnee zaten enkele pasjes.

Openlijk geweld en bedreiging
ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 18-jarige inwoner van Assen geslagen en bedreigd met de dood. De man liep in de Brinkstraat toen hij werd aangereden door een man op een fiets. Vervolgens kreeg hij nog enkele klappen tegen zijn hoofd en werd hij bedreigd met de dood. Op aanwijzing van getuigen konden 3 mannen uit Assen en in de leeftijd van 24, 25 en 36 jaar, worden aangehouden. Het drietal is ingesloten. Het onderzoek zal vandaag worden voortgezet.

Brand in garage
HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is aan de Raadhuisstraat een garage door brand verwoest. De bewoners hoorden rond half vier enkele knallen en toen zij gingen kijken, zagen ze dat hun garage in brand stond. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de gehele garage met inhoud in vlammen opging. Een voor de garage staande auto bekwam ook schade. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Uitslaande woningbrand
TWEEDE EXLOERMOND Rond middernacht brak er brand uit in een woning aan de Middenlaan. Al heel snel was dit een uitslaande brand. De brandweer bluste de brand. De brand verwoeste een groot deel van de woning. Ook een woning onder hetzelfde dak bekwam enige schade. De 49-jarige bewoner van het pand waar de brand uitbrak is met onbekend letsel naar het Scheper ziekenhuis gebracht. Ook een brandweervrouw heeft zich in het ziekenhuis even onder behandeling laten stellen, omdat zij nogal wat rook had binnengekregen. Zij mocht later weer naar huis. Het vermoeden bestaat dat de brand is ontstaan in of bij de televisie. Een nader onderzoek zal nog volgen.

Politie deelt bekeuringen uit bij verkeerscontroles

ASSEN/HOOGEVEEN Bij enkele verkeerscontroles zijn vrijdagmiddag en nacht diverse bekeuringen uitgedeeld. Bij controles in en rond Hoogeveen werden 10 bekeuringen gemaakt voor o.a. snelheid, geen helm dragen op een bromfiets, geen bromfiets certificaat en een onjuiste verlichting van een bromfiets. In Assen werden bij een verlichtingscontrole op de M.L. Kingweg 18 bonnen uitgeschreven. Verder werden er in Assen nog 7 bekeuringen uitschreven voor o.a het rijden door rood licht, parkeren in strijd met een parkeerverbod, het niet dragen van een helm en het stilstaan op een fietsstrook.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. info@politie-drenthe.nl