Politie Drenthe

Politie in Klazienaveen lost 23 inbraken op

Emmen 20-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

KLAZIENAVEEN Met de aanhouding van 2 personen heeft de politie in Zuid-Oost Drenthe 23 woning- en bedrijfsinbraken opgelost. Naar aanleiding van veel inbraken in bedrijven en in bejaardenwoningen in vooral de plaats Zwartemeer, werd door de politie van Klazienaveen een onderzoek opgestart.
Vrij direct na de start van het vijfkoppige team, werden begin maart twee verdachten aangehouden. Het betrof een 20-jarige vrouw en een 32-jarige man, die beiden woonachtig waren in Zwartermeer. Het duo werd gehoord over in totaal 16 woning inbraken, waaronder enkele pogingen, vier inbraken bij hetzelfde bedrijf en drie keer in een schuur annex garage.
De inbraken vonden plaats in de plaatsen Zwartemeer, Barger Compascuum en Klazienveen, in de periode van september 2003 tot maart 2004.

De woning inbraken werden vooral gepleegd in bejaarden woningen in Zwartemeer. Deze inbraken hebben nogal wat maatschappelijke onrust veroorzaakt.
De buit van het duo bestond uit geld, enkele sieraden en etenswaren. Het bedrag aan buit- en braakschade bedroeg ruim vijf en een half duizend euro.
Enkele sieraden zijn terug gevonden en aan de eigenaren gegeven.

Naast de beide verdachten, die nog steeds in voorarrest zitten, zijn in dit onderzoek zijn ook nog vier helers gehoord.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. info@politie-drenthe.nl