Politie Twente

Extra berichten Politie Twente van zaterdag 20 maart 2004

Tanja Rijsman 06-51649195

Taxichauffeur neergestoken

Taxichauffeur loopt ernstige steekwonden op, politie zoekt getuigen

Overdinkel

Zaterdag 20 maart omstreeks 2.30 uur is een taxichauffeur door een passagier neergestoken aan de hoek Vosbultkamp-Kerkhofweg in Overdinkel. Omstreeks 2.10 uur heeft de chauffeur twee mannelijke passagiers opgepikt bij het station in Enschede. Hij reed vervolgens met hen naar Overdinkel. De rit verliep rustig. De passagiers gedroegen zich heel normaal en er was geen enkele aanleiding tot ongerustheid. Als de chauffeur de auto aan de Vosbultkamp-Kerkhofweg stilzet wordt hij door de passagier die achter de bestuurderstoel zit meerdere malen met een scherp voorwerp gestoken. Vervolgens maken de twee mannen zich uit de voeten. Over het motief van de daad is nog niets bekend. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld.

Signalement daders:
Het betreft twee mannen van rond de 25 jaar. Van de passagier die naast de chauffeur zat is het volgende bekend: het betreft een man met kort blond haar. Hij droeg donkere kleding waaronder een T-shirt met opdruk.

Beschrijving taxi:
Het betreft een witte Mercedes Benz E-serie met op de portieren de opdruk Taxi Markink.

Getuigen gezocht:
Net na het voorval fietsen er vier meisjes voorbij de taxi. De politie verzoekt deze meisjes zich te melden. Ook zoekt de politie getuigen die de mannen wellicht hebben zien instappen op het station in Enschede of getuigen die iets gezien hebben in Overdinkel. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. (04-034231)

---- --