Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 20 maart 2004

* MEDICIJNEN UIT AUTO GESTOLEN
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag deed een psychiater aangifte van het feit dat zijn auto, die geparkeerd stond in de Robert Baeldestraat was opengebroken. Uit de auto werden naast wat andere goederen ook medicijnen weggenomen, onder andere IMPROMEM, CISORDINOL, CISORNINOL ACITARD en AKINETON. De medicijnen, verpakt in 1ml flacons, zijn bij inname niet levensbedreigend, echter wel schadelijk voor de gezondheid. Zeker voor kinderen.


* MAN BEROOFD VAN GSM
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag omstreeks vijf uur werd op de Schiedamseweg een 20-jarige Rotterdammer beroofd van zijn mobiele telefoon. Drie onbekende mannen belaagden het slachtoffer, terwijl hij liep te telefoneren. Hij kreeg een mes op zijn keel gezet en moest het mobieltje afgeven. Hierna gingen de mannen er vandoor.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN BLOEMHOF-NOORD

ROTTERDAM - Vrijdag tussen twee uur 's middags en elf uur 's avonds hield politiepersoneel van het wijkteam Bloemhof (district Feijenoord-Ridderster) in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Bloemhof Noord een actie preventief fouilleren. Op straat werden 607 personen gefouilleerd, terwijl er 66 auto werden gecontroleerd. Ook werden 47 personen in 4 horecagelegenheden gefouilleerd. Op grond van de Wet Wapens en Munitie werden 4 personen aangehouden en 2 messen (dolk- en kapmes), een busje cs-gas en een busje traangas in beslag genomen. Eén persoon was in het bezit van een zakje weed.


* STEEKWAPENS IN BESLAG GENOMEN BIJ ACTIE PREVENTIEF PREVENTIEF

FOUILLEREN IN DE TARWEWIJK
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield van vrijdagmiddag drie uur tot 's avonds half tien in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Tarwewijk weer een actie preventief fouilleren. Op straat werden 275 personen gefouilleerd, terwijl er 69 auto's werden gecontroleerd. In twee horecagelegenheden werden 19 personen gefouilleerd. Op grond van de Wet Wapens en Munitie werden 4 personen aangehouden en op grond van de Opiumwet, 3 personen (twee dealers en een bewoner). Er werden 3 steekwapens in beslag genomen. Eén van de gecontroleerde personen op straat bleek nog een gevangenisstraf van 265 dagen tegoed te hebben. Hij werd ingesloten.


* VIJFTIEN PROCESSEN-VERBAAL BIJ ALCOHOLCONTROLES

CAPELLE-/KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Van vrijdagavond zeven uur tot zaterdagmorgen half vier hield politiepersoneel van het district Oost alcoholcontroles in Capelle- en Krimpen aan den IJssel. Er werd gecontroleerd op de Capelseweg, de Lylantsebaan, de Algeraweg en bij het busstation in Krimpen. In totaal moesten 2300 automobilisten de blaasproef afleggen. Uiteindelijk kregen 15 bestuurders een proces-verbaal omdat zij teveel alcoholhoudende drank hadden gebruikt. De hoogste score was 545 UGL, zo'n 1,25 pro mille. Bij de controle op de Algeraweg bood een 39-jarige man uit Emmer Compascuum hevig verzet bij zijn aanhouding nadat hij positief was bevonden. Hij werd overgebracht naar het bureau en kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed en wederspannigheid. Bij de controle op de Lylantsebaan reed de bestuurder van een personenauto in op controlerende politiemensen. De politiemensen konden op tijd wegspringen, waardoor ongelukken werden voorkomen. De auto werd wat later leeg aangetroffen op de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam. De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder.


* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

ROTTERDAM - De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft van vrijdagavond tot zaterdagmorgen vroeg in samenwerking met de Bereden Brigade en het Parkeerbedrijf, toezicht gehouden in het centrum van Rotterdam in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat.
Er werden vijf personen aangehouden onder andere voor diefstal, mishandeling en op grond van de Opiumwet. Er werden 23 bekeuringen uitgeschreven voor parkeerovertredingen, terwijl 5 personen op de bon gingen voor wildplassen. Voor diverse (verkeers)overtredingen werden nog eens 40 bekeuringen uitgedeeld.