Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zaterdag 20 maart

Alkmaar 20-03-2004 - 15.00 uur

Harde wind zorgt voor overlast

Alkmaar, vrijdag 19 maart 2004.

De harde, stormachtige wind op vrijdagmiddag en avond heeft op verschillende plaatsen tot overlast geleid. In Egmond aan Zee woei een dakplaat van een gebouw aan de Kennedyboulevard. Van een woning aan de Coornhertkade in Alkmaar werd een raam vernield. Datzelfde gebeurde bij een bushalte aan de Saturnusstraat. Bij wegopbrekingen langs de Helderseweg in Alkmaar en de Ahornlaan in Heerhugowaard waren een groot aantal verkeersborden omgewaaid. In Heiloo bleek de harde wind voor een dennenboom aan de Curtiuslaan teveel te zijn. De boom knapte af en is door de brandweer van de rijbaan verwijderd. Tot slot bleek dat een afdekzijl, dat over het door brand vernielde dak van

DOlifant aan de Middenweg in Heerhugowaard was gespannen, door de harde wind was losgeslagen. Door een aannemersbedrijf is het euvel verholpen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Man aangehouden voor oplichting

Alkmaar, vrijdag 19 maart 2004.

Vrijdagavond werd een 36-jarige man met de Roemeense nationaliteit en zonder vaste woon en verblijfplaats, aangehouden op het Beneluxplein. Kort daarvoor had de man een zogenaamd skimapparaat geplaatst op een pinautomaat in het winkelcentrum De Mare. Door middel van dit apparaat worden bankpasgegevens en pincodes van derden ontfutseld. Eén van de slachtoffers waarschuwde surveillerende agenten. Toen deze de man wilden aanhouden rende hij weg. Na een korte achtervolging kregen zij hem op het Europaplein te pakken. In zijn jas, die hij tijdens de achtervolging had uitgetrokken en weggegooid troffen de agenten het skimapparaat aan. Deze is in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten en zaterdagmorgen in verzekering gesteld. Inmiddels hebben twee personen aangifte gedaan.

Mislukte overval

Alkmaar, vrijdag 19 maart 2004.

Vrijdagavond heeft een onbekende man geprobeerd een horecabedrijf aan de Van Ostadelaan te overvallen. Omstreeks 21.15 uur kwam de man de snackbaar binnen. Een klant die juist de zaak wilde verlaten moest op de grond gaan liggen. De verdachte schreeuwde dat hij geld wilde hebben en dreigde met een vuurwapen. Vermoedelijk schrok hij van het groot aantal bezoekers ( 7 á 8 mensen) en verliet hij, zonder buit, het bedrijf. De verdachte is een blanke man van tussen de 24 en 30 jaar en is ongeveer 1.95 m. lang. Hij droeg een blauw/grijs jack en een lichtkleurige spijkerbroek en een licht gekleurde pet. Een onderzoek naar de mogelijk dader bleef tot nu toe zonder resultaat. Getuigen of personen die mogelijk iets kunnen verklaren over de identiteit van de dader worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Jongen aangehouden na inbraak

Heerhugowaard, zaterdag 20 maart 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een kantoorpand aan de Genestetlaan. Omwonenden waarschuwden de politie nadat zij hadden gezien dat twee personen een raam hadden vernield en met goederen waren verdwenen. Onderzoek leerde dat er twee computers en twee computerschermen waren weggenomen. Aan de hand van het opgegeven signalement kon één van de verdachten, een 14-jarige jongen uit Heerhugowaard, worden aangehouden op de Staringlaan. Hij had twee computerschermen bij zich. Deze zijn in beslag genomen. De jongen is voor verder onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de tweede dader.

Dronken bromfietser.

Heerhugowaard, zaterdag 20 maart 2004.

In de nacht van zaterdag werd een 17-jarige bromfietser uit St. Pancras aangehouden op de Smaragd. Surveillerende agenten zag de jongen daar rijden zonder dat de verlichting van de bromfiets brandde. Toen de agenten hem daarover aanspraken roken zij dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 300 ug/l. Dat is ruim boven de maximale waarde van 220 ug/l. Daarnaast bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en de bromfiets niet verzekerd.