Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zaterdag 20 maart

Den Helder 20-03-2004 - 15.00 uur

Harde wind zorgt voor overlast

Den Helder, vrijdag 19 maart 2004.

De harde, stormachtige wind op vrijdagmiddag en avond heeft op verschillende plaatsen tot overlast geleid. In Slootdorp aan de Nieuwesluizervaart bezweek een boom onder de harde wind. Met behulp van een vrachtwagen is de boom van de rijbaan getrokken zodat er geen hinder was voor het verkeer. Op de Jonkerstraat in Den Helder raakte een taxi beschadigd door een overwaaiende ladder. De ladder lag op een daar geplaatste container maar was door de harde wind zijn eigen weg gegaan. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Computers gestolen uit woning

Den Helder, vrijdag 19 maart 2004.

Vrijdagavond ontdekte de bewoonster van een woning aan de Kruiszwin dat er bij haar was ingebroken. Men kwam in de woning door het vernielen van een raam. De bewoonster kon nog niet precies aangeven wat er is weggenomen. In ieder geval mist zijn drie computers en een dvd-speler.

Verdachte van heling aangehouden

Den Helder, zaterdag 20 maart 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 17-jarige jongen uit Den Helder aangehouden op de Spoorstraat. De jongen reed daar op een fiets. Omdat hij zonder verlichting reed werd hij aangesproken door surveillerende agenten. Tijdens een onderzoekje aan de fiets bleek dat het framenummer was weg gevijld. Tevens bleek dat een soortgelijke fiets op 10 maart van dit jaar was gestolen vanuit een schuur in Den Helder. Toen de agenten hem hiermee confronteerde had hij hier geen verklaring voor. Hij vertelde de agenten dat hij de fiets vorige week had gekregen van een jongen die hij alleen maar bij voornaam kende. Hierop is de jongen aangehouden. In het politiebureau bleek dat de jongen een valse naam had opgegeven. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed van alcohol

Wieringerwerf, zaterdag 20 maart 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 21-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Oever aangehouden op de Terpstraat. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 455 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Sieraden en cds gestolen uit woning

Schagen, vrijdag 19 maart 2004.

Vrijdagavond tussen 18.45 en 21.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Eksterstraat. Men kwam in de woning door het vernielen van een raamkozijn. Vanuit de woning werden een onbekende hoeveelheid sieraden, cds en dvds weggenomen.