Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zaterdag 20 maart

Hoorn 20-03-2004 - 15.00 uur

Bekeuringen verscheurd

Hoorn, vrijdag 19 maart 2004.

Op donderdagmiddag vond op het Keern in Hoorn een schietincident plaats met dodelijke afloop. Door een uitgebreid onderzoek ter plaatse was doorstroming van het verkeer over het Keern onmogelijk. Het verkeer werd ter plaatse omgeleid. Sommige weggebruikers kregen op de kruising Keern - Provincialeweg opdracht door te rijden terwijl het verkeerslicht op rood stond. Gevolg was dat zij werden geflits.

De politie heeft vandaag de film in de roodlichtcamera vervangen. Alle foto's die tijdens de omleiding zijn gemaakt, zijn vernietigd. De bestuurders krijgen derhalve geen bekeuring thuisgestuurd.

Natuurlijk geldt dit niet voor verkeersovertreders die voor - of na het incident zijn geflitst!

Gewapende overval winkelbedrijf

Hoorn, vrijdag 19 maart 2004.

Vrijdagmiddag omstreeks 15.30 uur werd een winkelbedrijf aan het Aagje Dekenplein overvallen door een tot nu toe onbekende man. De dader, die in het zwart gekleed was, liep naar de kassa, waar op dat moment een medewerkster van het bedrijf stond, en eiste onder bedreiging van een vuurwapen, geld. Onder de bedreiging heeft de medewerkster een onbekend bedrag afgegeven. Hierna rende de verdachte de winkel uit en verdween over het Aagje Dekenplein in de richting van de supermarkt Deen. Tijdens de overval bevonden zich, naast het personeelslid nog twee klanten in de winkel. De dader is tussen de 20 en 30 jaar en droeg donkere kleding. Op zijn hoofd droeg hij een donkere pet en capuchon. Getuigen of personen die mogelijk iets kunnen verklaren over de identiteit van de dader worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, telefoon 0900-8844.

Man aangehouden na plegen van mishandeling.

Enkhuizen, vrijdag 19 maart 2004.

Vrijdagavond is een 33-jarige man uit Enkhuizen voor zijn woning aan de Cromhoutstrsat aangehouden. De man wordt er van verdachte kort daarvoor een 43-jarige stadsgenoot te hebben mishandeld. De twee bevonden zich in hetzelfde huis toen zij ruzie kregen over het kijken naar de televisie en het luisteren naar de radio. De verdachte sloeg het slachtoffer vervolgens met een stukgeslagen bierglas in het gezicht. Dit leverde een flinke verwonding op in het gezicht van het slachtoffer. Deze is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. De verdachte is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Alcoholcontrole

Hoorn, zaterdag 20 maart 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een alcoholcontrole gehouden op de Liornestraat. Tijdens deze controle werd in totaal 28 bestuurders gecontroleerd. Eén bestuurder bleek teveel te hebben gedronken. Deze bestuurder, een 49-jarige inwoner van Hoorn, blies 825 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Autokrakers aangehouden

Hoorn, zaterdag 20 maart 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden twee 16-jarige jongens uit Den Helder en Zwaag aangehouden op de Koepoortsweg. Voorbijgangers waarschuwden de politie omdat de twee jongens zich verdacht ophielden bij een personenauto. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij de twee weglopen bij een geparkeerde auto. Het bleek dat deze auto was opengebroken en dat de bedrading was doorverbonden. Hierop zijn de twee aangehouden. Een onderzoek in de directe omgeving van de opengebroken auto leerde dat er nog zeven autos waren opengebroken/vernield. Of deze inbraken/vernielingen ook door deze twee verdachten zijn gepleegd kan nu nog niet worden vastgesteld. Beide jongens zijn ingesloten.