Gemeente Dongen


Embargo tot zaterdag 20 maart 2004 16.00 uur 20-03-2004 16:00

Koninklijke onderscheiding voor Jos van der Linden

Op zaterdag 20 maart 2004 reikt burgemeester Hans van Brummen een koninklijke onderscheiding uit aan de heer Jos van der Linden. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vindt plaats in sociaal/cultureel centrum t Schouw, Rembrandtstraat 69 in Dongen tussen 14.30 en 15.30 uur. Dan vindt ook de officiële afscheidsreceptie plaats van Jos van der Linden als directeur van het Muziekinstituut Dongen, Gilze en Rijen.
De heer Van der Linden is sinds 1969 werkzaam voor het Muziekinstituut Dongen, Gilze en Rijen. Vanaf september 1969 tot november 1988 was hij als docent zang en algemene muzikale vorming aan het muziekinstituut verbonden. Vanaf 1993 tot 2004 was de heer Van der Linden directeur van het muziekinstituut.

Naast zijn werk als directeur van het muziekinstituut verleende hij medewerking aan vele tientallen muziekuitvoeringen en culturele evenementen. Hij was o.a. dirigent van 3 koren in de gemeente Dongen en Gilze en Rijen, en wel van: Vrouwenkoor Les Chanterelles, het Dongen Mannenkoor uit Dongen en het ouderenkoor De Vrolijke Zangers uit Gilze.

Door zijn deskundigheid en sociale en persoonlijke belangstelling wist hij de koorleden enthousiast te maken om het hoogst mogelijke te bereiken. Zo is de heer Van der Linden de grote animator van een gezamenlijk korenproject. Onder zijn bezielende leiding nemen ongeveer 150 à 170 zangers en zangeressen deel aan dit project. Het optreden van dit projectkoor is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groots cultureel evenement in de gemeente Dongen en Gilze en Rijen.

Ook in het culturele leven is de naam van decorandus in beiden gemeenten gevestigd. Organisaties en verenigingen, die iets organiseren op muzikaal gebied, deden nooit tevergeefs een beroep op hem voor o.a. het schrijven van arrangementen en begeleiding van het evenement.