2e persbericht van zaterdag 20 maart 2004

Eindhoven 20-03-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Bestolen van beurs

Een 55-jarige vrouw uit Helmond is zaterdagochtend bestolen van haar portemonnee. Ze merkte dat de beurs uit haar handtas was gehaald toen ze rond 11.45 uur wilde betalen in een winkel aan de Markt. In de beurs zaten ongeveer 140 euro en enkele (bank)pasjes.

Helmond: Inbraak in kantoor

Bij een inbraak in het kantoor van een instelling aan de Molenstraat zijn drie boormachines en ruim 200 euro contant geld weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. De voordeur van het pand is opengebroken.

Mariahout: Gereedschap weg bij inbraak

Uit een schuur bij een woning aan De Hei is een hoeveelheid elektrische handgereedschappen gestolen. Het gaat onder meer om een cirkelzaag, een decoupeerzaag, een schaafmachine en een klopboormachine. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. De toegangsdeur van de schuur is opengebroken.

Bladel: Schoenen gestolen

Uit een vrachtwagen die stond geparkeerd op De Vroent zijn dozen met enkele honderden schoenen weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het zeil van de oplegger is kapotgesneden waarna de dozen werden weggehaald. De chauffeur lag te slapen in de cabine maar heeft niets gemerkt.

Son: Auto weggehaald

Vanaf het Veluwepad is in de nacht van vrijdag op zaterdag een personenauto weggehaald. Het gaat om een groene Volkswagen Golf (DX-XJ-21).

Maarheeze: Sieraden uit woning gestolen

Bij een insluiping in een woning aan de Kerkstraat zijn sieraden weggehaald. Dat gebeurde vrijdag tussen 13.00 en 14.00 uur. De bewoonster heeft twee mannen van de woning zien weglopen toen ze in de tuin bezig was. s Avonds miste ze de sieraden uit de woning. De ene man was blank, ongeveer 60 jaar oud, en ongeveer 1.60 meter lang. Hij droeg mogelijk een petje. De andere man was iets langer; van hem is verder geen signalement bekend.

Veldhoven: Lege kassa ontvreemd

Bij een inbraak in een winkel aan de Provincialeweg is de kassa zonder lade weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. Een etalageruit is ingegooid, waarna de lege kassa van de toonbank werd meegenomen.

Waalre: Auto weg na woninginbraak

Na een inbraak in een woning aan de Raadhuisstraat is onder meer de auto, die op de oprit stond, weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. Een raam in de keuken werd opengebroken, waarna de woning werd doorzocht. Er verdwenen een mobiele telefoon, een laptop en autosleutels. Daarmee is vervolgens de zwarte Porsche Carrera (38-DF-ZX) meegenomen.