Politie Groningen

Persberichten zaterdag 20 maart 2004

Provincie Groningen 20-03-2004 -

alcohol in het verkeer
Een 55-jarige automobilist uit Scheemda is vrijdagnacht bekeurd voor het rijden onder invloed op de Provincialeweg in Heiligerlee. Politieagenten zagen dat de man zo af en toe slingerde en zetten hem na enige tijd aan de kant. Daarbij bleek dat hij had gedronken. Hij had 0.8 promille alcohol in zijn bloed. Een 49-jarige inwoonster van Appingedam werd vrijdagnacht op de Weg naar den Dam in Delfzijl aangehouden met 1.2 promille.

Hoogezand: gewelddadige cafébezoeker aangehouden
Een 25-jarige bezoeker van een café aan de Sluiskade in Hoogezand is vrijdagnacht aangehouden omdat hij met barkrukken gooide en bezig was de inventaris en meubilair in het café te vernielen. Ter plaatse bleek de man door het lint te zijn, vermoedelijk door de hoeveelheid drank. Hij wilde in eerste instantie wel mee, maar buiten pleegde hij verzet. Hij werd vervolgens geboeid overgebracht naar het politiebureau waar hij ter ontnuchtering werd ingesloten. Vermoedelijk werd de man kwaad, omdat de muziekkeuze van de caféhouder hem niet aanstond.

Winschoten: aanhouding voor bezit harddrugs
De politie heeft vrijdagavond vijf mannen aangehouden in een cafe aan de Beersterweg in Winschoten voor het bezit van harddrugs. Vanwege klachten over drugshandel onderzocht de politie vrijdagavond de zaak. Bij vier van de vijf mannen werden bolletjes cocaïne gevonden. In totaal 85 stuks. Omdat dit aantal veel meer is dan een normale gebruikershoeveelheid zijn de mannen ingesloten voor nader onderzoek. Ze worden verdacht van handel in drugs. Drie van de mannen, respectievelijk 20, 22 en 23 jaar oud, komen uit Utrecht De vierde betreft een 22-jarige inwoner van Blijham. De politie maakt tevens een rapportage op voor het gemeentebestuur van Winschoten.

Harkstede: man rijdt door na botsing
Vrijdagavond is een 45-jarige automobilist uit Groningen doorgereden, nadat hij op der Hoofdweg in Harkstede bij een inhaalmanoeuvre in botsing was gekomen met een personenauto. Hij haalde in en deed dat met hoge snelheid. Hierbij is de bestuurster van de personenauto, een 81-jarige inwoonster van Harkstede gewond geraakt. De Stadjer heeft de vrouw in de auto achtergelaten zonder zich over het bekommeren. De vrouw raakte bekneld en moest door de brandweer uit de zwaar beschadigde auto worden geknipt. Ze is onder meer met hoofdletsel ter behandeling overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De man werd later op de avond aan de hand van getuigenverklaringen en politieonderzoek aangehouden in een café in Groningen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Oude Pekela: auto in Pekelderdiep
Een 74-jarige inwoonster van Oude Pekela is vrijdagmiddag met haar auto in het Pekelderdiep geraakt. Het ongeval gebeurde op de Hendrik Westerstraat in Oude Pekela waar de automobiliste de automaat in de achteruit zette in plaats van de vooruit. Hierdoor reed de auto het Pekelderdiep in. Dit werd door een 20-jarige bewoner van de Hendrik Westerstraat en zijn moeder gezien. Zij sprongen onmiddellijk in het water om de vrouw uit de zinkende auto te redden. De geschrokken vrouw is daarna door omstanders naar huis gebracht. De auto is door een bergingsbedrijf uit het water gehaald en afgevoerd.

Appingedam: zware schade en gewonden bij aanrijding
Bij een aanrijding op de kruising Jukwerderweg met de Westersingel in Appingedam zijn vrijdagmiddag twee personenautos zwaar beschadigd geraakt. Tevens raakte een van de bestuurders gewond, alsmede een inzittende van de andere auto. Ze zijn met ernstige nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval ontstond toen een 21-jarige inwoner van Den Helder in zijn personenauto vanaf de Jukwerderweg de andere automobilist, een 31-jarige inwoner van Appingedam, geen voorrang verleende. De beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Boerakker: bijna 200 km/u op A7
Een 41-jarige automobilist uit Bilthoven heeft vrijdagmiddag zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij op de A7 bij Boerakker op een snelheid van bijna 200 km/u werd geklokt door een politiesurveillance. Tevens werd zijn auto in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vechtersbazen aangehouden
Een 24 en een 25-jarige inwoner van Maasbree zijn vrijdagnacht aangehouden voor het mishandelen van een 19-jarige inwoner van Appingedam. De jongemannen kregen ruzie in een café aan de Grote Markt in Groningen, hetgeen resulteerde in de mishandeling van de Damster. De twee zijn voor nader onderzoek ingesloten. Tijdens de aanhouding bemoeiden een aantal omstanders of kennissen van de jongemannen zich ermee. Omdat ze de aanhouding daardoor tegenwerkten zijn ze ook aangehouden, maar na het afleggen van een verklaring weer op vrije voeten gesteld.