Ingezonden persbericht

Boogerd: "Haagse opstelling ten opzichte van Brussel is verschrikkelijk"

Johanna Boogerd, lid van het Europees Parlement voor D66, was zaterdag 20 maart te gast bij het BNR nieuwsradioprogramma "Mediazaken". Daar maakte Boogerd duidelijk absoluut niet tevreden te zijn met de Haagse opstelling ten opzichte van de Europese Unie. Boogerd: "Europa is bedreigend voor de Haagse magistratuur. Wij Europarlementariƫrs zijn blijkbaar concurrenten van de Haagse politici. Er wordt nauwelijks samengewerkt omdat Kamerleden het niet zien zitten dat er ook in Brussel problemen worden aangepakt".

"De slogan 'Europa, best belangrijk' laat maar weer eens zien dat Den Haag zich eenvoudigweg niet wil neerleggen bij het feit dat Europa meer is dan "best belangrijk". Als we problemen willen oplossen moeten we niet langer alleen in Den Haag zijn, maar ook in Brussel". Aldus Boogerd.

Boogerd wees ook op het gebrek aan informatievoorziening in Nederland over de Europese Unie. In tegenstelling tot andere lidstaten besteden de Nederlandse media minder aandacht aan Europa. Dat komt volgens Boogerd door een journalistieke personele onderbezetting in Brussel. "De journalisten in Brussel werken ontzetten hard, maar ze zijn gewoon met te weinig. Een en dezelfde journalist in Brussel moet de werkzaamheden van de Raad, het Europees Parlement en de NAVO bijhouden. En alsof dat nog niet genoeg is moeten ze zich nu ook nog eens bezig houden met het proces Dutroux".

Boogerd kondigde eveneens aan dat ze met een speciale website zal gaan strijden tegen het cynisme en de onwaarheden over Europa. De URL van deze website luidt: www.zondertwijfelvooreuropa.nl