Anti Racisme Informatie Centrum


Kleurrijke sportdag

Op 20 en 21 maart wordt er een kleurrijke sportdag georganiseerd in Sporthal De Beukenkamp te Purmerend. Onder het motto ´Sport verbroedert´ wordt er voor de jeugd een sportinstuif gehouden op 20 maart en voor volwassenen een sporttoernooi op 21 maart. Deze sportdagen worden gehouden in het kader van de actie in Purmerend: ´21 maart meer dan een dag´ ter gelegenheid van de viering van 21 maart, de internationale dag tegen discriminatie en racisme.

21 maart: dag tegen racisme en discriminatie

De twee sportdagen op 20 en 21 maart worden gehouden ter gelegenheid van de viering van 21 maart: de internationale dag tegen racisme en discriminatie. Er zullen daarom hapjes uit alle windstreken zijn en een informatiemarkt met informatie over onderwerpen die te maken hebben met discriminatie en racisme.

Stichting Kappen noú!

Aanvullend thema van de sportdagen is dit jaar de actie tegen zinloos geweld. Daarom is de heer Kloppenburg van `Stichting Kappen noú!´ uitgenodigd om de sportdagen te openen. Met deze sportdagen willen wij de stichting ´Kappen nou´ financieel ondersteunen.

Takken van sport

Voor de jeugd en de ouderen zijn er elk 4 takken van sport. Voor de jeugd: zaalvoetbal, volleybal, basketbal en tafeltennis; voor de volwassenen: zaalvoetbal, volleybal, tafeltennis en badminton.

Inschrijven

Volwassenen wordt verzocht zich in te schrijven voor het toernooi op 21 maart. Het is de bedoeling dat u zich met een heel team inschrijft, dat wil zeggen een team van 5 personen. Individuele inschrijvingen zijn ook mogelijk. Voor alle takken van sport kunt u zich inschrijven tot en met 12 maart. U kunt zich telefonisch opgeven door te bellen met Sara ten Have, telefoonnummer 0299 426843 op werkdagen van 15.00 uur tot 17.00 uur. U kunt ook inschrijven door een email te zenden naar Bureau Discriminatiezaken Waterland: info@bdwaterland.nl

Voor de sportinstuif van de jeugd is het niet nodig vooraf in te schrijven.

Kosten

Inschrijving per persoon voor de jeugd, E 1,00 en voor de volwassenen E 2,00.

Kleurrijke sportdag in de Beukenkamp

Programma 20 maart: jeugd

9.00 uur opening door de heer Kloppenburg van Stichting Kappen noú!

9.30 uur sportinstuif voor kinderen van de basisschool leeftijd tot 12.30 uur

13.00 uur sportinstuif voor kinderen van de leeftijd voortgezet onderwijs tot 16.30 uur

Programma 21 maart: volwassenen

9.00 uur opening door de heer Kloppenburg van Stichting Kappen noú!

9.30 uur sporttoernooi volwassenen 16.30 uur

Locatie

Sporthal De Beukenkamp
Van IJsendijkstraat 365
Purmerend