Ingezonden persbericht


Persbericht

Nationale voorleeswedstrijd 2004
Wie worden de voorleeskampioenen van Amsterdam?

Op zaterdag 20 maart organiseert de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Prinsengracht 587) voor de 11e keer de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

De voorleeswinnaars van 47 basisscholen uit heel Amsterdam hebben in februari in 5 voorrondes gestreden om een plaats in deze kwartfinale. Zaterdag 20 maart mogen de 10 beste voorlezers uit deze voorrondes in het voetlicht treden in de Bibliotheek Prinsengracht 587 en lezen zij een fragment voor uit een door hun gekozen kinderboek. Het publiek bestaat uit klasgenoten, vriendjes, (groot-)ouders en leerkrachten. De voorlezers zijn afkomstig uit de groepen zeven en acht van de basisschool. De presentatie is in handen van Jolanda Poortvliet.

De jury in Amsterdam bestaat uit deskundigen op het terrein van voorlezen en/of kindercultuur;

Paul Haenen - cabaretier, medewerker Sesamstraat Peter Kleijn - voormalig jeugdbibliothecaris, jeugdtheatermaker en leerkracht b.o. in Edam Marit Törnqvist - bekend kinderboekenschrijfster, illustratrice en vormgeefster van het Astrid Lindgren cultuurhuis in Stockholm, 'Junibacken'

Er worden deze zaterdag twee winnaars gekozen die als Voorleeskampioenen van Amsterdam door gaan naar de provinciale ronde die plaats vindt op woensdag 7 april a.s. in Het Zaantheater in Zaandam. De provinciale winnaar gaat namens Noord-Holland door naar de landelijke finale op 27 mei 2004 in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.