Ingezonden persbericht


Zaandam, 11 maart 2004

Weg naar Le Mans begint met de 12 uur van Sebring

Barron Connor klaar voor vertrek naar Amerika

Het in Zaandam gevestigde Barron Connor Racing team vertrekt morgen naar Amerika, waar het op 20 maart twee nieuwe Ferrari 575 GTC auto's onder Nederlandse vlag aan de start laat verschijnen van de beroemde 12 uur van Sebring. Regerend sporscars wereldkampioen John Bosch, tevens de man achter het team, en de in het WK voor GT auto's zo succesvolle Mike Hezemans, besturen samen met hun teamgenoten de 600 pk sterke Ferrari's, die zijn voorzien van 6 liter V12 motoren.

John Bosch heeft regerend GT wereldkampioen Thomas Biagi (I) en Indianapolis 500 winnaar Danny Sullivan (USA) als teamgenoten, terwijl Mike Hezemans samen rijdt met de Europees Ferrari 360 kampioen Ange Barde (F) en Jean-Denis Deletraz (CH), die twee keer een klasse overwinning behaalde in de 24 uur van Le Mans en in de GT racerij reeds vier WK races won.

De Ferrari 575 GTC is de eerste, door de Italiaanse fabrikant speciaal voor de racerij gebouwde GT auto in dertig jaar. Slechts twee exemplaren zijn gebouwd conform de reglementen van de 24 uur van Le Mans. En die twee auto's heeft Barron Connor Racing.

Opererend vanuit de indrukwekkende hoofdkantoor van Barron Racing in Zaandam, racet het team dit jaar in nauwe samenwerking met Ferrari in de belangrijkste sportwagen races ter wereld. Na deelname aan de 52e 12 uur van Sebring (de oudste sportscar race van Amerika, die 150.000 toeschouwers trekt en in de USA live op TV wordt uitgezonden) start Barron Connor in de 24 uur van Le Mans en de nieuwe Le Mans Endurance Series. Voor dat bij voorbaat prestigieuze kampioenschap zijn vier klassiekers volledig in ere hersteld: de 1000 KM races van Monza, Nürburgring, Silverstone en Spa.

Gisteren werden de twee gloednieuwe, zojuist uit Italië gearriveerde Ferrari's in een vrachtvliegtuig van Martinair geladen, waarmee ze later die dag vanaf Schiphol naar Miami zijn gevlogen. John Bosch was erbij: "Het was een bijzonder moment om de auto's op Schiphol te zien staan. Het enthousiasme van al het aanwezige personeel was enorm en iedereen was erg behulpzaam. Het kenmerkt de magische aantrekkingskracht van het merk Ferrari."

Bosch was begin jaren tachtig een veelbelovende Formule 3 coureur, uitkomend voor het Barron Racing team van zijn vader. Een ernstig ongeluk op een circuit in Duitsland maakte in 1983 echter een einde aan zijn Formule 1 ambities. John en Barron braken vervolgens door in de internationale rallysport, met successen in het NK, EK en WK. Vier jaar geleden keerden team en coureur terug op de circuits, in de verleiding gebracht door een diepe passie voor Ferrari: "We stapten in het Europese Ferarri 360 kampioenschap, aanvankelijk vooral uit passie en plezier, maar al snel was het al weer een zeer serieuze aangelegenheid", aldus de coureur. Met resultaat: Bosch en Barron wonnen het felbevochten EK in 2002.

Aan het einde van dat jaar werden al de eerste gesprekken gevoerd met het management van Ferrari, dat een terugkeer in de GT racerij overwoog en Barron als één van de daarvoor uit te verkoren teams benaderde. In afwachting van die ontwikkelingen, stapte Bosch in bij het Racing for Holland team van Jan Lammers, won samen met hem het WK voor sportscars en debuteerde met een zesde plaats sterk op Le Mans. Bosch was definitief terug in de internationale racerij.

En met hem ook Barron, want Ferrari presenteerde in de nazomer de nieuwe 575 GTC, waarmee dit jaar een zeer select aantal teams aan internationale GT races mag gaan deelnemen. Twee teams kozen voor het FIA GT kampioenschap, maar Barron Connor start als enige team met de 575 GTC op Sebring en Le Mans en in de nieuwe Le Mans Endurance Series.

"Le Mans is de belangrijkste endurance race ter wereld en hoe dan ook één van de meest beroemde races ooit", aldus Bosch. "Voeg daarbij een klassieker als Sebring en de revival van vier legendarische 1000 KM races en onze keuze spreekt voor zich."

Barron ging voor dit project een samenwerking aan met de Connor Group en creëerde zo een team met twee auto's. "We leerde Chip Connor kennen tijdens enkele historische races en rallies. Hij had enorm veel belangstelling voor dit unieke project en kende Danny Sullivan goed, die ook van ons weer een oude bekende is. Zo is het Barron Connor team onstaan, waarbij Barron Racing is gecontracteerd om het team volledig te runnen en ik samen met Danny één van de auto's bestuur."

Behalve Bosch en Sullivan heeft het team nog meer kampioenen in huis gehaald. Bosch licht toe: "Biagi heeft vorig jaar het FIA GT kampioenschap gewonnen, Badre is in 2001 en vorig jaar Europees kampioen geworden met de Ferrari 360 en Deletraz heeft GT races gewonnen en twee keer de LMP675 klasse op Le Mans. En dan hebben we natuurlijk Mike Hezemans, één van de snelste en meest ervaren GT coureurs van dit moment. Neemt niet weg dat we een uitdagend seizoen tegemoet gaan, waarin we veel zullen leren. In onze klasse heb je te maken met auto's van onder meer Chevrolet, Ferrari, Lamborghini, Chrysler en Saleen, dus de competitie is groot. Sebring zien we dan ook als een test voor de auto's en voor het team. We gaan er heen met veertig man van ons eigen team, van Ferrari en van enkele technische partners zoals Pirelli, waarvoor we als fabrieksteam fungeren."

Barron Connor test maandag en dinsdag a.s. al op Sebring, waar van woensdag tot en met vrijdag de trainingen plaatsvinden, met op donderdag de kwalificatie voor de startopstelling. De race start op zaterdag 20 maart om 10.30 uur lokale (Florida) tijd en finisht vanzelfsprekend 12 uur later.

FOTO'S
BCR1 John Bosch test met Ferrari 575 GTC op Fiorano testcircuit van Ferrari. BCR2 en BRC3 Eén van de Ferrari's 575 GTC van Barron Connor Racing, die gisteren op Schiphol in een Martinair vrachtvliegtuig werden geladen.

(foto's Barron Connor, rechtenvrij)

MEER INFORMATIE
Voor nieuws, achtergronden en de kalender met betrekking tot Barron Connor Racing, bezoek www.barron-connor-racing.com of e-mail Mark Koense via info@barron-connor-racing.com. Wij zullen u de komende week vanaf het circuit op de hoogte houden met persberichten en foto's.

VOLG DE 12 UUR VAN SEBRING ONLINE
www.barron-connor-racing.com
www.imsaracing.net (inclusief live timing)
www.americanlemans.com (inclusief live radio)

BARRON CONNOR RACING

Rechte Tocht 4, 1507 BZ, Zaandam, The Netherlands
Telephone +31 (0) 75 6157339, fax +31 (0) 75 6122063 E-mail : info@barron-connor-racing.com
www.barron-connor-racing.com

END

---- --