Gemeente Borsele

Huisvuilwagens vertrekken naar Albanië

Heinkenszand, 11 maart 2004

Twee huisvuilwagens gevuld met afvalbakken vertrekken a.s. maandag vanuit Borsele naar Albanië. Na vele jaren trouwe dienst in Borsele, zal het materieel in Albanië gebruikt worden om een huisvuildienst op te zetten. De gift is hard nodig in Albanië. Het huisvuil wordt daar namelijk nog vaak onvoldoende opgehaald en veel vuil belandt daardoor op straat.
De wagens vertrekken maandagmorgen om 8.00 uur, na een startschot van burgemeester Gelok, voor de reis via Italië en Griekenland richting de eindbestemming Albanië. Gestreefd wordt om donderdag ter plaatse te zijn. Wethouder Tollenaar overhandigt zaterdag 20 maart de sleutels van de wagens officieel aan de burgemeester van het Albanese plaatsje Delvine.

Twee wagens
Eén van de twee vuilniswagens - een zestien jaar oud voertuig - is gratis door de gemeente Borsele geschonken. De andere wagen, die nog maar tien jaar oud is, heeft de gemeente tegen inruilprijs voor het project beschikbaar gesteld. De diaconieën van de gereformeerde gemeenten in Borsele hebben de kosten van die wagen voor hun rekening genomen. De medewerkers van de Buitendienst van Borsele hebben de voertuigen voor de reis rijklaar gemaakt.

Reis
De wagens worden bestuurd door een zestal vrijwillige chauffeurs. Dhr. J.M. Zandee heeft de leiding over het transport. De reiskosten van het gehele project komen voor rekening van sponsors.