Gemeente Goes

Persbericht

Wolphaartsdijk onthult ontwerp watersnoodmonument

Op zaterdag 20 maart 2004 om 11.00 uur onthult de Vereniging Gemeenschap Wolfaartsdijk in dorpshuis "De Griffioen" te Wolphaartsdijk het ontwerp voor een watersnoodmonument. Na de herdenking van 50 jaar watersnoodramp op 1 februari 2003 heeft het bestuur van de Vereniging Gemeenschap Wolfaartsdijk in overleg met de leden besloten een watersnoodmonument te maken. Dorpsgenoten hebben hiermee ingestemd via het dorpsblad "De Schalm". Bewoners en oud-bewoners van Wolphaartsdijk hebben tien ontwerpen voor het kunstwerk aangeleverd. Deze ontwerpen zijn tentoongesteld, waarna op basis van stemming door de dorpsgenoten een selectie is gemaakt van drie ontwerpen.
Zaterdag 20 maart maakt de Vereniging Gemeenschap Wolphaartsdijk het uiteindelijke, door de werkgroep Kunst in Openbare Ruimte (KOR) van de gemeente Goes gekozen, ontwerp bekend. De werkgroep KOR is de projectverantwoordelijke en zet in overleg met de dorpsvereniging, de ontwerper en de uitvoerend kunstenaar het verdere tijdspad voor het kunstwerk uit.
Namens de Vereniging Gemeenschap Wolfaartsdijk voert mevrouw Huissoon het woord. Aansluitend neemt wethouder Linssen het van haar over. De bestuursleden van de Vereniging Gemeenschap Wolfaartsdijk, alle ontwerpers en de werkgroep KOR zijn uitgenodigd om de bekendmaking bij te wonen.