Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Amersfoort, 16 maart 2004

Kamperen bij de beren in DierenPark Amersfoort

Op zaterdag 20 maart kunnen kleine trouwe gasten 'kamperen bij de beren' in DierenPark Amersfoort. Tijdens deze nacht genieten kinderen van 8 t/m 12 jaar van een barbecue, een lampionnenoptocht en een verhaal van de dierverzorger voor het slapengaan. 'Kamperen bij de beren' maakt deel uit van "Spring at the Zoo" exclusief voor abonnementhouders van DierenPark Amersfoort.

Kleine trouwe bezoekertjes genieten aanstaande zaterdag op een bijzondere manier van DierenPark Amersfoort. Zij gaan kamperen bij de beren. Om 17.00 uur arriveren de bezoekertjes met matrasjes en slaapzakken. Zij gaan 's avonds barbecuen en meedoen aan de sfeervolle lampionnenoptocht. Vervolgens is er een verhaal van de dierverzorger en een feest in het themagebied de Stad der Oudheid. Na afloop tanden poetsen en naar bed. De volgende ochtend worden de kinderen vroeg gewekt. Zij gaan mee met de dierverzorger en verstoppen hapjes in de dierverblijven. Daarna kijken ze toe hoe de ontwakende dieren de hapjes vinden en opeten. Tot slot is er een ontbijtje en een groepsfoto bij de uitgang.

"Spring at the Zoo"

'Kamperen bij de beren' maakt deel uit van Spring at the Zoo, dat jaarlijks wordt georganiseerd voor de abonnementhouders van DierenPark Amersfoort. Naast het 'kamperen' voor kinderen is het park deze nacht 24 uur geopend. Het programma begint op zaterdag 20 maart om 19.00 uur. Trouwe gasten slenteren door het park en nemen een kijkje in het buitenverblijf van de chimpansees of de olifanten en dwalen rond op de Savanne. Vanaf een uur of tien tot na middernacht komt de Stad der Oudheid tot leven. De oude stad is verlicht en theater en dans wisselen elkaar af. Gasten kunnen een henna tatoeage laten aanbrengen, of de toekomst laten voorspellen door een waarzegster. Na middernacht is het rustig in het park. Maar van 08.00 uur tot 10.00 uur zijn abonnementhouders weer welkom voor 'Ontwaken met de Dieren'. Dat is al vóór openingstijd samen met de verzorger langs ontwakende en ontbijtende dieren wandelen. Daarna kunnen gasten zelf ontbijten met krentenbollen en gebakken eieren met spek.

Prijzen

"Spring at the Zoo" is exclusief voor abonnementhouders van DierenPark Amersfoort. Voor reserveringen kunnen gasten contact opnemen met de Gastenservice van DierenPark Amersfoort tel. 033 4227 100.


- 20 maart Lentefeest (19.00 ­ na middernacht) GRATIS!


- 20/21 maart Kamperen bij de beren (8 t/m 12 jaar) incl. ontbijt ¤ 35,00


- 21 maart Ontwaken met de Dieren rondleiding & ontbijt (08.00 ­ 10.00 uur) ¤ 13,50*

*(kinderen tot 12 jaar ¤ 10,50)

Noot voor de redactie,