Amsterdam Oud Zuid


Project Diversmarkt


* Datum: zaterdag 20 maart 2004

* Tijd: 12:00 - 17:00 uur

* Locaties: Afrikahuis, Derde Daltonschool, het Ostadetheater en de Van Ostadestraat (ter hoogte van 233 d)

Verenigingen en stichtingen uit Amsterdam kunnen zich presenteren op Diversmarkt, een tijdelijk kunstproject in de openbare ruimte van kunstenaar Ines den Rooijen. Uitgangspunt zijn organisaties die zich zonder primair economische motieven vanuit een gezamenlijk doel, uitgangspunt, bezigheid of interesse organiseren. Door deze organisaties aan het woord te laten wordt de samenhang in de huidige samenleving belicht. Diversmarkt zal een verzameling zijn, met het publiek als grootste component Aldus Den Rooijen.

Behalve veel informatie over de verschillende organisaties is er op de verschillende binnen/buiten locaties vanaf 12:00 uur een doorlopend programma dat bestaat uit muziek, dans, video, lezingen, poëzie, en activiteiten zoals sterren/zonnevlekken kijken, sjoelen en veel meer.

Diversmarkt is in opdracht van Stadsdeel Amsterdam Oud Zuid en in samenwerking met SKOR, Stichting Kunst en Openbare Ruimte, tot stand gekomen en is als zelfstandig kunst project bij het Babelfestival van het Ostadetheater betrokken.