Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 17-03-2004

Televisie
OPGELICHT
Uitzending zaterdag 20 maart
Nederland 2 ­ 21.58 uur

GEDUPEERDEN BEVEILIGINGSBEDRIJF GEHOLPEN
NA INTERVENTIE OPGELICHT

In OPGELICHT van zaterdag 20 maart a.s. aandacht voor gedupeerden van een beveiligingsbedrijf. Ongeveer vijftien boze klanten van een beveiligingsbedrijf uit Almere, lijken geholpen te worden nu het TROS-programma OPGELICHT aandacht besteedt aan het slepende conflict. Met de klanten, die al lange tijd om uiteenlopende redenen geld tegoed hebben van het bedrijf, wordt nu een betalingsregeling getroffen. De directeur van het bedrijf, De R., heeft toegezegd dat alle gedupeerden binnen zes maanden hun schade vergoed zullen zien.

De R. bood kleine ondernemers een goedkoop beveiligingssysteem aan. Ook als potentiële klanten al waren voorzien, was dat geen bezwaar. De R. zou de verplichtingen bij de oude beveiliger afkopen, de oude installatie terugbezorgen en zelf een nieuwe, veel goedkopere installeren. In praktijk kwam daar bij minstens vijftien klanten echter weinig van terecht. Oude contracten bleken niet afgekocht, oude installaties werden niet ingeleverd, maar verdwenen en de nieuwe apparatuur bleek in een aantal gevallen helemaal niet aangesloten op een meldkamer.

De gedupeerden zaten met forse schulden, bijvoorbeeld omdat ze hun nutteloze oude contracten moesten doorbetalen en de verdwenen apparatuur moesten vergoeden. De R. liep weg voor zijn verantwoordelijkheden. Maar eenmaal geconfronteerd met de camera's van OPGELICHT, ging hij snel over tot afbetalingsregelingen. Inmiddels is een officieel reddingsplan op papier gezet. De winst die De R. maakt door het afsluiten van nieuwe contracten, vloeit voorlopig rechtstreeks naar de gedupeerden. Om dat proces een kans te geven, heeft de redactie van OPGELICHT besloten de beveiliger te anonimiseren.