Gemeente Groningen

donderdag 18 maart:

Basisschool De Doefmat tekent eerste samenwerkingsovereenkomst met gemeente

Op 20 maart om 14.00 uur ondertekenen de kinderen van OBS De Doefmat uit Beijum met gemeente Groningen op het Waagplein in de binnenstad een samenwerkingsovereenkomst voor een schone, hele en veilige leefomgeving. Het is een unieke bijeenkomst, want het is de eerste keer dat een basisschool een samenwerkingsovereenkomst gaat sluiten met de gemeente om zich in te zetten voor een schone, hele en veilige leefomgeving. De supergrote overeenkomst wordt ondertekend door leerlingen van de school en wethouder René Paas.

De leerlingen van de Doefmat omlijsten de ondertekening op het Waagplein met een vrolijk en muzikaal spektakel die zij speciaal voor deze gelegenheid hebben ingestudeerd. Ze zingen een lied over het milieu, maken muziek op een flessofoon van oude flessen en trommelen op containers.

Eigen verantwoordelijkheid
In de overeenkomst staat dat de leerlingen van De Doefmat zich gaan inzetten voor een betere leefomgeving door hier een actieve bijdrage te leveren. Zo gaan ze regelmatig schoonmaakacties organiseren en geven ze bekladding en ongemakken door aan de wijkpost van de gemeente. Ook besteedt De Doefmat aandacht aan deze onderwerpen in de lessen. De gemeente levert als dit nodig is materiaal, kennis en mankracht.

De gemeente en De Doefmat werken samen, omdat zij het belangrijk vinden dat jongeren zich bewust zijn van hun eigen verantwoordelijkheid voor hun omgeving.

Startsein Lentekriebels
Deze feestelijke ondertekening is meteen het startsein van de voorjaarsacties van de gemeente die wordt gehouden van 20 maart tm 3 april 2004. De jaarlijkse voorjaarsschoonmaak van de gemeente heet nu LenteKriebels. Naast de wijken die nu aan de beurt zijn voor een extra voorjaarsoppepper gaan ook groepen Stadjers, clubs, scholen en verenigingen aan de slag voor een schone en duurzame leefomgeving voor iedereen!

Zo is er een roeivereniging die het drijfvuil te lijf gaat en geven een club fitte bejaarden uitvoerig aanwijzingen waar het er bij hun in het park aan schort. Naast een schone leefomgeving verdienen de clubs er ook nog een aardig zakcentje mee. Alle informatie is te vinden op de speciale website www.lentekriebels.com