Politie Gelderland-Midden

Regionaal - aankondiging snelheidscontroles

Publicatiedatum: 19-03-2004

Dagelijks, dus ook in het weekend, wordt in Gelderland-Midden op snelheid gecontroleerd op wegen waarvan uit analyses gebleken is dat vooral snelheid de voornaamste oorzaak is van verkeersongelukken. In het weekend van zaterdag en zondag 20 en 21 maart is het verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden te verwachten op de volgende plaatsen in de regio:

o Utrechtseweg (N225) in Doorwerth, gedurende de ochtend en vroege middaguren van zaterdag
o Op diverse wegen in de gemeente Overbetuwe zijn in de avond en nachtelijke uren alcoholcontroles te verwachten o In Ede zijn op zondag, op diverse plaatsen gedurende de middaguren gecombineerde verkeerscontroles te verwachten, waar naast snelheid ook aandacht uit zal gaan naar alcohol in het verkeer.

Ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk!

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - autogordels: `vast en zeker'...

Publicatiedatum: 19-03-2004

Het niet op tijd om doen van de autogordel is een 24-jarige Deventernaar donderdagavond in Arnhem noodlottig geworden. De man zat als passagier in de auto van een 39-jarige Arnhemmer, die omstreeks kwart over negen op de Van Remagenlaan in Arnhem door nog onbekende oorzaak met zijn auto in een slip raakte en vervolgens tegen een boom reed. De Deventernaar raakte daarbij gewond doordat hij met zijn hoofd tegen de voorruit sloeg. Het slachtoffer is overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis in Arnhem. Volgens de politie zou hij geen gordel gedragen hebben. Van drankgebruik bij de bestuurder is niet gebleken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - winkeldiefstallen: drie verdachten aangehouden
Publicatiedatum: 19-03-2004

De politie heeft donderdag in Arnhem drie verdachten aangehouden in verband met winkeldiefstallen in de stad. Op de Kleine Oord werden een 18 en 29 jarige Arnhemmer aangehouden nadat ze door winkelpersoneel waren betrapt op diefstal van levensmiddelen ter waarde van enkele euro's. Beiden werden aan de politie overgedragen en bekenden hun aandeel. De verdachte Arnhemmers zijn later vrijgelaten en kregen een dagvaarding uitgereikt. Datzelfde lot overkwam een 34-jarige man uit Rotterdam. Hij werd omstreeks twee uur 's middags aangehouden nadat hij bij een winkel in de Kronenburgpassage een huishoudelijk artikel zou hebben gestolen. De man werd daarbij betrapt door beveiligingspersoneel en aan de politie overgedragen, die de zaak later afdeed met een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606