Gemeente Leiden

'Oude buren' in het Archeologisch Centrum

Publicatiedatum: 19 maart 2004

Van 20 maart tot 7 april kunt u in het Archeologisch Centrum een nieuwe tentoonstelling bezoeken, met als titel 'Onze oude buren, vondsten en verhalen uit de bodem van de stad'. Vroegere stadsbewoners vertellen met de voorwerpen die zij hebben achtergelaten amusante, ontroerende en leerzame verhalen.

BOUWEN EN WONEN - In een stadse omgeving is archeologie zeer zichtbaar: de opgravingsputten liggen naast de deur en de resultaten komen snel in de krant en in het plaatselijk museum. Vroegere bewoners van de stad staan daardoor dichtbij de huidige bewoners. Het zijn letterlijk oude buren, mensen die jaren terug op dezelfde plek leefden.

Op de tentoonstelling is in dertig vitrines een grote variatie aan vondsten te zien, zoals een bijzonder mesheft uit Leiden, Romeinse loden slingerkogels uit Velsen, een houten boemerang uit het begin van de jaartelling gevonden in Vlaardingen, middeleeuwse wollen kindersokken uit Groningen en een middeleeuws kattenskelet uit Venlo.

De tentoonstelling is georganiseerd ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Convent van Gemeentelijke Archeologen, dat hiermee een beeld wil geven van de resultaten van archeologisch onderzoek in steden.

Openingstijden

De tentoonstelling is te bezichtigen in het Archeologisch Centrum, Hooglandse Kerkgracht 17. Openingstijden: maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. In het Archeologisch Centrum is een begeleidend boekje van de tentoonstelling te verkrijgen.

Deze pagina is gewijzigd op 19-03-2004