Gemeente Leiden

Doe mee: maak een sport van het voorkomen van zwerfafval!

Publicatiedatum: 19 maart 2004

Sportieve Leidenaren kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen van zwerfafval. Door op het sportterrein lege verpakkingen en andere rommel in een afvalbak te gooien, werkt u mee aan een schoner Leiden.

MILIEU EN BEHEER - Zwerfafval is een hardnekkig probleem voor veel sportclubs. Vrijwel iedere sportclub heeft hiermee te maken. De eigen leden, spelers van bezoekende clubs en toeschouwers blijken het vaak teveel moeite te vinden om bakjes, sigarettendoosjes, peuken, snackbakjes en dergelijke in een afvalbak te gooien.

Als het aan de Stichting Nederland Schoon en Leiden ruimt op! ligt komt daar met ingang van 20 maart een einde aan. Op die dag krijgen alle sportclubs van Nederland een zwerfafvalpakket van de Stichting Nederland Schoon toegestuurd. Dit pakket bestaat uit een een grote afvalbak met een deksel in de vorm van een bal; een kantinebord, kleedkamerstickers, een poster, de meethulp en een autoafvalzakje om te gebruiken bij uitwedstrijden.

Dit alles onder het welbekende motto: met hetzelfde gemak gooi je het in de afvalbak.

Daarnaast worden alle inwoners van Leiden vanaf 22 maart gedurende tien dagen via posters op driehoeksborden attent gemaakt op deze actie en aan het denken gezet over hun afvalgedrag.

Deze actie gericht op sportclubs is één van de zes grote campagnes die de Stichting Nederland Schoon dit jaar houdt. De andere campagnes richten zich op verkeersdeelnemers, strandgangers, scholen en snackbar- en fastfoodondernemers; ook is er in september de Week van Nederland Schoon.

Het project Leiden ruimt op! haakt met het plaatsen van driehoeksborden en het sturen van een ondersteuningsbrief aan de sportclubs aan bij de landelijke campagne van de Stichting Nederland Schoon.

Leiden ruimt op-logo

Onder het motto `Leiden ruimt op!' zet de gemeente gedurende drie jaar extra mensen en middelen in om Leiden verder op te ruimen en opgeruimd te houden.

Deze pagina is gewijzigd op 19-03-2004