Dienstenbond CNV

Oproep aan Aldi-filiaalleiders: teken nieuw contract niet! 19-03-2004


- Niet tekenen


- Bemiddeling VGL


- Samen optrekken


- Verzoek voorbeelden

CNV Dienstenbond benadrukt nogmaals dat Aldi-filiaalleiders hun nieuwe contract niet moeten ondertekenen. Aldi wil voor 20 maart de nieuwe contracten ondertekend terugkrijgen. Door tekening zien de werknemers af van de oude provisieregeling. Zij lopen hierdoor duizenden euros per jaar mis. CNV Dienstenbond vindt dit broodroof en zal via kort geding eisen dat het huidige salarisniveau gehandhaafd blijft. Per slot van rekening heeft de rechter 10 februari Aldi opgedragen voor 24 maart met nieuwe contracten te komen die in overeenstemming zijn met CAO en Arbeidstijdenwet. De rechter heeft niet opgedragen de huidige provisieregeling af te schaffen. De nieuwe provisieregeling kan net als bij andere supermarkten gebaseerd zijn op criteria als winkelomzet en -uitstraling, omgang personeel, ziekteverzuim etc. in plaats van op basis van een onwettig criterium als het aantal meeruren. Wees sterk, wees verstandig, maak elkaar sterk en verstandig: teken niet. Eendracht maakt macht!

Om uit de ontstane situatie te geraken heeft werkgeversvereniging VGL (Vereniging Grootwinkelbedrijf Levensmiddelen) waarin ook Aldi is vertegenwoordigd, vrijdag 19 maart aangegeven actief te willen bemiddelen. CNV Dienstenbond waardeert dit gebaar, maar zal niettemin de gang naar de rechter voor een kort geding verder in werking stellen.

De zes Ondernemingsraden van Aldi in Nederland zijn donderdag 18 maart voor beraad bijeengeweest. Er zijn ervaringen uitgewisseld en er is teruggeblikt op wat er is gebeurd. Besloten is door de ondernemingsraden om de eigen achterban te raadplegen over aansluiting bij CNV en FNV en gezamenlijk een kort geding aan te spannen. Door deze krachtenbundeling wordt er een nog sterker signaal naar de werkgever afgegeven. Het feit dat bonden en ondernemingsraden overwegen gezamenlijk op te trekken is uniek en nog niet eerder voorgekomen. Het vormen van één blok geeft de ernst van de situatie aan. Begin volgende week wordt er een definitief besluit genomen.

CNV Dienstenbond roept op om ervaringen, voorbeelden van situaties, weergaven van gesprekken, feiten, kwesties, verslagen, kortom allerlei feitenmateriaal met betrekking tot provisie, contracten en omgang personeel te mailen naar a.bulsink@cnvdibo.nl. De advocaat van de bond kan dit mogelijk gebruiken ter onderbouwing van de argumentatie in het kort geding. Dit draagt bij aan een grotere slagingskans van het kort geding. Laat ons weten wat u is overkomen of wat u heeft gehoord!