Gemeente Grave

Vier weken lang gratis compost

Vanaf 20 maart kunt u in de gemeente Grave gedurende vier zaterdagen gratis compost afhalen. Deze compost is alleen voor particuliere huishoudens in de gemeente Grave.

Compost is een goede bodemverbeteraar. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden in tuinen, plantsoenen en moestuinen. De gratis compost die het gehele jaar door verstrekt wordt in de milieustraat in Haps en tijdens de komende vier zaterdagen in de mini-milieustraat in Grave, is afkomstig van grof tuinafval. Deze compost is iets grover van structuur dan de compost die u in de winkel koopt. Maar de gratis compost voldoet aan alle kwaliteitsnormen.

Houd er rekening mee dat de compost los wordt verstrekt en neem daarom een schop en zakken, emmers o.i.d. mee om te kunnen laden. Per keer mag u maximaal één kubieke meter (ofwel duizend liter) compost meenemen. Iedereen die compost komt halen moet een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen.

U kunt de gratis compost afhalen op zaterdag 20 maart en zaterdag 27 maart as., telkens van 10.00 13.00 uur afhalen bij de mini-milieustraat aan de Koninginnedijk te Grave. Vanaf 1 april as. zijn de minimilieustraten s zaterdags een uur langer open (zie ook de publikatie elders in deze rubriek over de Afvalwijzer. Dat betekent dat u op zaterdag 3 april en zaterdag 10 april as. compost kunt afhalen van 09.00 13.00 uur.
Naast deze periode van vier zaterdagen kan het gehele jaar gratis compost worden afgehaald bij de milieustraat in Haps, Beijers Bos 1. Deze milieustraat is geopend iedere vrijdag van 13.00 16.30 uur en iedere zaterdag van 09.00 15.00 uur.