Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 19 maart 2004

Meer vlinders op bedrijventerrein Isselt?
Vlinderbaanactiviteit; bedrijven zaaien en planten vrijwillig waard-en nectarplanten.

Zaterdag 20 maart gaan vrijwilligers van de Stichting Vlinderbaan waard- en nectarplanten zaaien en planten op de Isseltroute. Het doel van de zaai- en plant activiteit is om de omgeving van het bedrijventerrein vlindervriendelijk te beheren. Met dit vlindervriendelijke beheer hoopt de Stichting Vlinderbaan op meer vlinders op bedrijventerrein Isselt. Daarnaast is er met de realisatie van deze vlinderbeplanting weer een stukje vlinderlint ingevuld op de route tussen Amersfoort en Utrecht, dankzij de tot nu toe aan het Isseltproject deelnemende bedrijven als Ginkelgroep, Intratuin, van Hoogevest, Molenbeek en partners, Ballast-midden BV, Eemfors, Groenfors, Grafifors, Pakfors, Metafors, Amfors, Vindselmuseum, Geesa, ABM, Dierentuin Amersfoort, Klomp, gem. Amersfoort en de Provincie Utrecht.

Programma
Wethouder ir. P Jonkman ontvangt om 13.15 uur de eerste vlinderverjaardagkalender, met daarop de wandel-en fietsroute langs vlindertuinen op en rond bedrijventerrein Isselt. Locatie: parkeerplaats van Intratuin Amersfoort. Om 13.30 uur vertrekken de vrijwilligers van de deelnemende bedrijven vanaf dit parkeerterrein, waar eerst de uitgifte van de gratis waard-en nectarplanten en zaaizaad heeft plaatsgevonden. De route loopt via de Melksteeg(Radonlaan) langs de Heliumweg, Chromiumweg met als eindpunt het tuincafé van de Intratuin.

Daktuinen
De Stichting Vlinderbaan beveelt de bedrijven van Isselt aan, als dat mogelijk is, een dakvegetatie of (dak)tuin aan te leggen. Vooral bij nieuwbouw, maar ook bij sommige bestaande daken en dakre-novatie is dat een aantrekkelijke optie. Het nieuwe kantoor van Van Hoogevest bouw en beheer aan de Amsterdamseweg is al voorzien van een moderne dakvegetatie met vlindervriendelijke planten. M/V Events aan de Amsterdamseweg plaatst bakken met vlinderaantrekkelijke planten op een vlonder op een dak.

Ingezonden persbericht