Gemeente Nijmegen

Persbericht

Datum Nummer persbericht 11 maart 2004 p030
---
Extra verkeersmaatregelen bij invaren fietsbrug

De invaaroperatie van de Snelbinder gaat zaterdag 20 maart vrijwel zeker door. De waterstand is net hoog genoeg en stijgt de komende week waarschijnlijk nog zo'n 5 tot 10 cm. Op 18 maart valt de definitieve beslissing. Daarna kan alleen dichte mist of harde wind nog roet in het eten gooien.

De invaaroperatie start zaterdag om 7.00 uur 's ochtends. Om 11.00 uur hangt de Snelbinder voor de spoorbrug. Om 17.00 uur is de operatie naar verwachting afgerond. Met behulp van vier drijvende bokken met kranen wordt de fietsbrug van 235 meter en 700 ton zwaar in z'n geheel aan de bestaande spoorbrug gemonteerd. Voor deze operatie wordt de scheepvaart op de Waal bij Nijmegen geheel stilglegd. Ook is er dat weekend geen treinverkeer tussen Arnhem en Nijmegen.

Omdat de spectaculaire operatie naar verwachting veel toeschouwers zal trekken, zijn de parkeergarages Kelfkensbos, Eiermarkt, Hezelpoort en de parkeerplaats van de Stichting Oude Stad op 20 maart 's ochtends al vanaf 6.00 uur geopend. Het spektakel is het beste te volgen vanaf het westelijk deel van de Waalkade of vanuit de uiterwaarden. De gemeente zal de Oosterhoutsedijk en het westelijk deel van de Waalkade vanaf 6.00 uur 's ochtends afsluiten voor het verkeer.

De komende maanden wordt de brug verder afgewerkt. Vanaf 15 mei kunnen de fietsers gebruik maken van de nieuwe fietsbrug. De fietsbrug maakt deel uit van de 'Snelbinder', een snelle fietsverbinding tussen de Waalsprong, de Nijmeegse binnenstad en het stationsgebied. Door de fietsroute worden ook Nijmegen West en Heyendaal goed bereikbaar voor bewoners van de Waalsprong. De fietsbrug staat vanaf vorig jaar zomer op een platform in de Lentse uiterwaarden. Door de extreem lage waterstand vorig jaar september moest de invaaroperatie toen worden uitgesteld.

Wie niet aanwezig kan zijn bij het invaren, maar de operatie wel graag wil bekijken, kan terecht op www.nijmegen.nl. Op de Waalkade wordt een webcam geïnstalleerd die de hele invaaroperatie zal volgen. Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer 024-3292380

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht