Ingezonden persbericht




Sinds de oprichting van de ME/CVS onderzoeksgroep van de Universiteit Nijmegen in 1990, heeft de Nederlandse regering miljoenen gepompt in dit instituut.

Ondanks het feit, dat deze groep al in 1991 in het Nederlandse tijdschrift voor Geneeskunde, de richtlijnen van de WHO schond, door in navolging van - met de verzekerings- en pharmaceutische industrie gerelateerde - psychiatrische Wessely School (UK), te verklaren, dat ME een ziekte is, die instand wordt gehouden door verkeerde cognities (gedachten) en verkeerd gedrag.

Om hun ware bedoelingen te verhullen, schermen ze graag met het woord "biopsychociale" benadering, dat een eufenisme is voor 'psychosomatisch'.

Om hun dwaze en onbewezen hypothese te 'onderbouwen' hebben ze jarenlang geknoeid met de criteria, waardoor bij hun onderzoek voornamelijk patienten met idiophatische 'chronische vermoeidheid' werden geselecteerd, waarvan de oorzaak vaak als 'psychisch' wordt beschouwd.

Het zogenaamde wetenschappelijk onderzoek van dit instituut heeft dan ook in al die jaren - zoals ook in de bedoeling lag - geen enkele lichamelijke afwijking kunnen vaststellen. De miljoenen Euro's van de belasting betalers zijn daarmee in het water gegooid.

Dit in tegenstelling tot de research van biologische onderzoekers, die in de laatste 15 jaar wereldwijd, een scala aan ernstige lichamelijke afwijkingen heeft aangetoond, die wijzen op virus- en andere infecties, metabolische afwijkingen; met pathologie van neurologische, immunologische en endocrinologische lichaamssystemen.

Het wordt hoog tijd, dat ook andere politieke partijen zich het ondraaglijke lot gaan aantrekken van de 30.000 - 40.000 gediscrimineerde ME patienten in dit land.

~Jan van Roijen

``````````````````````

From: Steungroep

regiogroep Noord Holland van de ME-Stichting
organiseert bijeenkomst:

"Ontmoeting met de politiek"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

De regio Noord-Holland van de ME-Stichting organiseert op 20 maart 2004 een bijeenkomst met als onderwerp: "Ontmoeting met de politiek"

Om onze zorgen over de nieuwe WAO-voorstellen te uiten organiseert de regiogroep een bijeenkomst met Gerda Verburg, Tweede Kamerlid voor het CDA. Iedereen wordt van harte uitgenodigd zijn/haar ervaringen met artsen, keuringen, instanties, enz. te komen vertellen.

(Gerda Verburg heeft helaas afgezegd. In haar plaats zal het Tweedekamerlid Aad Mosterd (CDA) aanwezig zijn)

Namens de Steungroep zullen Ynske Jansen en Michael Koolhaas aanwezig (ijs, weder en gezondheid dienende).

Plaats:
``````````
Buurthuis "STRAAT EN DIJK", Haarlemmerstraat 132 - 136,
1013 EX
Amsterdam.
Aanvang: 13 uur
Einde: 15 uur
Toegang: gratis
Aanmelden is verplicht en kan bij: Janneke van Loo, tel: 020 - 419 33 29,
email: ja.vanloo@planet.nl

Routebeschrijving Amsterdam:

Het buurthuis is open van 12.30 tot 16.00 uur en is rolstoeltoegankelijk

Vanaf het centraal station is het buurthuis ongeveer 15 minuten lopen en ook bereikbaar met bus 18 of 22 (richting Zaanstraat), uitstappen op de Haarlemmerhouttuinen halte
Buitenbrouwerstraat.

Loop deze straat in en ga dan rechtsaf de Haarlemmerstraat in, dan is het buurthuis aan je rechterkant (ongeveer 2 minuten lopen vanaf de bushalte).

Ook is er "de opstapper" dit is een klein busje, deze rijdt elke 10 minuten over de Prinsengracht naar de stopera en weer terug. Als je op het CS (Victoriaplein) het busje neemt uitstappen bij de hoek Haarlemmerstraat / Buitenbrouwerstraat .

Met de auto kun je meestal wel in de buurt parkeren maar dat is in de binnenstad van Amsterdam erg duur, met een
invalidekaart kan het natuurlijk wel. Let op dat je niet op een laad / los plaats staat dan krijg je wel een bekeuring.

~~~~~~~~~~