Gemeente Alkmaar


Gemeentebestuur getroffen door overlijden Prinses Juliana

Alkmaar, 20 maart 2004

Het gemeentebestuur van Alkmaar heeft met droefheid kennis genomen van het overlijden van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana der Nederlanden. In een condoleancebrief aan het Koninklijk Huis zal het college zijn leedwezen uitspreken en zijn diepe medeleven betuigen met Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard, Hare Majesteit de Koningin en de leden van de koninklijke familie.

Voor zover nu bekend hoeven er geen openbaar toegankelijke manifestaties worden afgelast maar dienen ze wel in gepaste soberheid plaats te vinden. De door de gemeente Alkmaar georganiseerde milieumanifestatie die vandaag plaatsvindt in de wijk Oudorperpolder wordt in versoberde vorm gehouden.

Volgende week worden condoleanceregisters ter tekening opengesteld. Plaats en tijdstip worden maandagmorgen bekend gemaakt. Vanmorgen is op internet een condoleanceregister geopend www.koninklijkhuis.nl

Burgers, instellingen, organisaties en bedrijven die hun rouw via vlagvertoon tot uitdrukking willen brengen wordt verzocht de officiële richtlijnen te volgen, d.w.z. de vlag -zonder wimpel- halfstok tussen zonsopgang en zonsondergang. Met uitzondering van de zondag is vlagvertoon toegestaan op alle dagen tot en met de dag van de uitvaart. Klokluiden is alleen toegestaan op de dag van de uitvaartdienst.

Voor publieksvragen heeft de Rijksvoorlichtingsdienst het telefoonnummer 08 00 30 01 813 opengesteld.

22 maart 2004