Ingezonden persbericht


Zondag 21 maart 14.00 uur

Literair café Jambe

Café-Rest. Royal

Voldersgracht 10

2611 ET Delft

Toegang ¬ 4,-

PROGRAMMA

Met de dichters:


* jeRoen Naaktgeboren & Arie Hordijk alias 'De Woorddansers'


* Floor Margarita Cornelisse


* Wicher Ponne


* Indra Bhattoe

Muziek:


* Alex Roeka

Storytelling:


* Hans Sparnaay

Open podium:


* voor 3 dichters/muzikanten uit het publiek

Contact:

Stichting Jambe Delft

Henriette Faas

tel. 010 5917187

mob. 06 143 55 433

info@jambedelft.com

Kijk voor meer informatie over de dichters en muzikanten op: www.jambedelft.com

Ook kunt u hieronder de tekst van de website lezen.

De Woorddansers Jeroen Naaktgeboren en Arie Hordijk (beiden uit Rotterdam, 1977) hebben de afgelopen jaren tientallen podia bestormd met hun 2-stemmige poëzie voordrachten.

In hun vrije tijd werken ze als leerkracht op een basisschool in Rotterdam. Voor het woorddansen schrijft Jeroen de poëzie en vertolkt Arie de tweede stem onder hun voordrachten.

De afgelopen jaren wonnen zij met hun voordrachten in het Poetry Slam circuit al vele prijzen. Ze werden o.a. in Eindhoven, Amsterdam, Den Haag, Arnhem, Delft en Nijmegen al eens uitgeroepen tot de beste podiumdichters.

In mei 2003 wonnen zij de landelijke finale Poetry Slam in Doornroosje, Nijmegen. Tijdens deze wedstrijd lieten zij de 20 beste podiumdichters uit 8 steden achter zich. Er stond na dit succes een artikel over hen in o.a. De Volkskrant, Het Rotterdams Dagblad en de VPRO gids.

Verder traden zij o.a. op bij Barend en van Dorp, Dunya Poetry Park en Poetica Mundo. Er werd door TV rijnmond en TV West een special over het Woorddansen uitgezonden, en zij mochten voordragen bij de opening van Poetry International. Jeroen was in het kader van Dichters voor Vrede te zien bij o.a. de Ikon en RTL5. Het daaraan gewijde gedicht werd gepubliceerd in het Rotterdams Dagblad. Dit gedicht werd vervolgens opgenomen in de onlangs verschenen bundel Want met kin en lippen weg kan niet gekust.

De Volkskrant (februari 2003) "...de Woorddansers, een explosief tweestemmig slamduo dat de poëzie vloeibaar en vloeiend ten gehore brengt..."

Het NRC Handelsblad (mei 2003) Hun gedicht over Rotterdam is veelzijdig, sfeervol en getuigt van een scherpe blik.

Alex Roeka

Wolfshonger, het derde theaterprogramma van Alex Roeka en zijn begeleidingsband gaat voort op de met zee van onrust (1997, 98, 99) ingeslagen en met in de wildernis (2000, '01, '02) vervolgde weg.

Het is de weg van zijn autobiografie in Nederlandstalige songs en verhalen, van zijn jeugd in Brabant, via kostschool en het studentenleven naar de grote vaart, de onderwereld van de muziek, de jungle van de liefde, hemel en hel van de drank, de grote stad en het zwerven.

Verlangen, onrust, strijd en doorgaan, daar draait het om bij Alex Roeka. En dat alles met die fijnzinnige, boosaardige ironie, die tragikomische houding, die inmiddels zijn handelsmerk zijn geworden. Wat valt er nog te zeggen?

Wie hem heeft horen zingen en vertellen weet genoeg en wie hem nog moet gaan zien komt er wel achter. Ja, ja, die poëtisch-filosofische instelling soms rakend aan een milde vorm van krankzinnigheid, dat is m!

Eigentijds theater van een man tussen hoop en vrees, tussen droom en werkelijkheid, tussen lachen en verbijten. Tot aan het einde zal hij door blijven werken aan zijn Theater Van De Autobiografische Stroom

Floor Margarita Cornelisse

Op zondag 16 november bracht Floor in drie minuten op het open podium bij Jambe enkele gedichten ten gehore. Zowel het publiek als de organisatie was laaiend enthousiast en bijzonder onder de indruk van haar poëzie en performance. Daar stond ze: mysterieus, jong, vrouw, broos, maar zelfverzekerd. Een nieuw talent aan het firmament! We gaan zeker nog veel van haar horen, want het publiek verlangt naar meer!

Wicher Ponne

(geb. 1963) begon in 1997 met het maken van gedichten. Door de jaren heen heeft hij een behoorlijk repertoire opgebouwd. In december 2001 maakte hij zijn podiumdebuut als dichter bij de Nijmeegse poetry slam van De Wintertuin en veroverde daar direct de (gedeelde) eerste plaats. Hoewel winst in volgende slams (hier en daar nipt) uitbleef, kreeg hij verschillende malen zeer positieve jury-kritieken. Het werk van Wicher is divers, zowel van vorm als van inhoud. Vaste vormen gaat hij niet uit de weg, maar hij legt zich daar zeker niet op toe. Hij schrijft serieuze (een term die hij niet graag bezigt), maar ook humoristische gedichten. In zijn eigen woorden: 'Ik streef naar lichtheid, ook bij de wat zwaardere onderwerpen, en tracht in mijn light verse ook zo nu en dan een overpeinzing te stoppen'. Kenmerkend is zijn gevoel voor ritme, waar zijn conservatoriumverleden (hij studeerde enige jaren klassiek gitaar) wellicht debet aan is. In oktober 2003 maakte Wicher zijn schriftelijke debuut met de light verse-bundel Uitverkoopaanbieding , deel IX in de reeks Dortsche Cahiers van uitgeverij Liverse.

_________________________

Met vriendelijke groet

Henriette Faas, voorzitter

Stichting Jambe Delft

Tel. 06 143 55 433

info@jambedelft.com

http://www.jambedelft.com