AutoRai

11-3-2004

Daihatsu in Genève

Op de Autosalon van Genève toont Daihatsu de D-Bone, een studiemodel dat voor het eerst aan het publiek werd getoond tijdens de laatste Tokyo Motor Show.

Een dynamische open 4WD compacte terreinvreter die het plezier en avontuur van een buggy combineert met de opwinding van een sportauto. Dat is de D-Bone, een nieuwe concept car uit de Daihatsu fabriek. De D staat voor Dynamic en Bone wordt duidelijk bij een eerste blik op de auto. Het idee achter de D-Bone is eenwording met de natuur. Hij belooft een onvergelijkbaar gevoel van dynamisch autorijden met de wind in het haar en de zon op het gezicht. Een totaal nieuw concept dat mensen het plezier geeft van avontuurlijk rijden in een compacte auto.

Exterieur
Het design onthult een ruig en wild imago welke vergelijkbaar is met het rijden op een motor of een buggy. Motorachtige delen zoals apart geplaatste lampen en spatborden versterken het wilde karakter van de auto. Deze compleet nieuwe stijl draagt bij aan het plezier van het rijden in een nieuwe dimensie in extreme sportautos.

Interieur
De uit cirkels en rechte lijnen bestaande structuur geeft de D-Bone een ruig en functioneel voorkomen. De metalen afwerking geeft samen met de water- en zandbestendige bekleding een comfortabel gevoel van veiligheid en kwaliteit. Het ontwerp resulteert in een serieus concept dat een vreugde is om te bezitten en om in te rijden.

Motor en mechaniek
Fulltime 4WD met een te blokkeren midden differentieel geeft de D-Bone de eigenschap om onder elke conditie uit de voeten te kunnen. Of het nu gaat om modderige off-road wegen, snelweg of ruig terrein, de D-Bone draait er zijn hand niet voor om. Het midden differentieel voorkomt het schok effect tijdens scherpe bochten. Wanneer er gemanoeuvreerd wordt op zacht terrein; waarbij een wiel vast komt te zitten, schakelt men het differentieel in om te ontsnappen uit de netelige situatie. Aangedreven door een krachtige Twin-cam, 3 cilinder turbo motor met 12 kleppen ontwikkeld de
D-Bone een vermogen van 47 kW. Dit gekoppeld aan het lage gewicht maakt de D-Bone extreem wendbaar en geeft de bestuurder een gevoel van vrijheid in de openlucht. De motor reduceert tevens de uitstoot van CO2.

Ook tentoongesteld zijn het trendy succesnummer Cuore, de uiterst sportieve Young RV, de mini-roadster Copen, de opvallende, stijlvolle Sirion en de gemakkelijk bestuurbare SUV, de Terios. Van familieauto tot roadster, alle zijn ze compact en voorzien van vele accessoires.

Daihatsu op de Huishoudbeurs
Ook begint binnenkort de Huishoudbeurs, die van 12 tot en met 21 maart plaatsvindt in de Amsterdamse RAI. Dit jaar heeft Daihatsu zich toegevoegd aan de deelnemerslijst. Daar staat het merk met de Cuore, de Sirion, de Terios, de Young RV en natuurlijk de nieuwste aanwinst: de Copen. Op de beurs zullen verschillende activiteiten ontplooid worden en diverse consumentenacties worden geinitieërd die alleen gelden voor bezoekers van onze stand op de beurs. Ook is er een prijsvraag waarmee onder andere een nieuwe Cuore te winnen valt.