Anti Racisme Informatie Centrum

Op 21 maart worden er in het hele land activiteiten georganiseerd door verschillende instellingen. Deze dag is een gelegenheid geworden, waarbij groepen elkaar ontmoeten en contacten worden gelegd. Om een indruk te geven, hoe deze dag gevierd wordt, staan hier enkele suggesties die de moeite waard zijn voor een bezoek!
* 1 tot en met 21 maart Purmerend: Onder het motto '21 maart meer dan een dag' worden er diverse activiteiten rond de internationale dag tegen racisme en discriminatie georganiseerd. De activiteiten vinden plaats in de periode van 1 tot en met 21 maart. Deze activiteiten zijn georganiseerd door het Bureau Discriminatiezaken Z/W en Stichting CLUP Klik hier voor het programma.
* 3 maart tot 21 maart Eindhoven: Kleurrijke stad. Een weekfestival met cultuur in de vorm van dans, muziek, film, literatuur en theater. Maar ook met educatie en voorlichting in de vorm van lesprogrammas, tentoonstellingen en discussies.
* 21 maart Gouda: Multicultureel jeugdfestival. Muziek, theater, city-tour, fasionshow and discussies georganiseerd door Provenciaal Platform Anti-Racisme Zuid-Holland. Voor meer informatie kijk op www.sppar.nl

* 19 maart Groningen: Kleurrijk festival. Optreden van drie nieuwe muziekgroepen, cabaret en er draait een dj. Kijk voor meer informatie op www.kleurrijkgroningen.n

* 20 maart Zaanstreek: 'Wereldreis door de Zaanstreek'.Doel van de wereldreis is het belichten van de multiculturele Zaanstreek door de eeuwen heen. Op die dag kan worden genoten van 75 artiesten, films, lezingen, exposities, auteurs, boot- en bustochten en workshops. Lees het persbericht en kijk voor meer informatie op www.wereldreiszaanstreek.nl

* 21 maart Den Haag: 'Wereldreis door eigen stad' Thema: 21 maart Werelddag, internationale samenwerking in Den Haag. Tijdens de Wereldreis ontmoeten mensen met verschillende culturele achtergronden elkaar, waardoor zij meer begrip krijgen voor zowel de verschillen als de overeenkomsten en de stad als hun ' thuis' zien.

* 17 tot 21 maart Renkum: Anti Racisme week. Toneel met "CulTur Potpourri. Een theatergroep, die onderwerpen als integratie en discriminatie op een originele manier weten aan te pakken. Ook worden er films getoond en wordt er Hollandse avond gehouden.

Onderwijs

* 19 maart Venlo: 'Kijk eens in de camera' Een fototentoonstelling gemaakt door groepen 8 van basisscholen. De foto's laten zien hoe kinderen de multiculturele samenleving zien.

Presentatie boek: Met recht discriminatie bestrijden In de week van 21 maart verschijnt een volledig herziene druk van het boek Met recht discriminatie bestrijden. Samengesteld door het LBR. De presentatie sluit aan op activiteiten in het kader van 21 maart. Met recht discriminatie bestrijden geeft een overzicht van de bestaande (inter)nationale wet- en regelgeving en jurisprudentie op het terrein van de bestrijding van rassendiscriminatie.

Zebra Muurkrant
Speciale versies van artikelen uit de 21 maart Zebra Muurkrant. Voor meer informatie over deze special:
http://www.lbr.nl/lbr/zebramuurkrant.html Lees eens de artikelen:
* Tip Top voor 21 maart: Wat kun je ondernemen op 21 maart?
* In the picture: Het is ruim 10 jaar geleden dat de apartheid in Zuid-Afrika werd afgeschaft. De tijd van de pasjeswetten en slegs vir blankes is voorbij, het bloedbad op 21 maart in Sharpeville lang geleden. Hoe leven Zuid-Afrikanen nu samen? Hoe belangrijk is 21 maart nog? In deze speciale aflevering van de portrettenreeks In the picture geven Priscilla Jana, ambassadeur van Zuid-Afrika en Hille Takken, persvoorlichter van het Nationaal Instituut voor Zuidelijk Afrika (NIZA) hierover hun mening

LBR - Leidraad
Op onze site is er nog veel meer te lezen over 21 maart, zoals het waarom en het belang van 21 maart, en vele verschillende voorbeelden van activiteiten. Voor meer informatie
http://www.lbr.nl/documentatie/doc_leidraad21maart.html

Tentoonstellingen van het LBR
Ook het LBR beschikt over een meerder mogelijkheden en materialen om 21 maart te vieren. Bij het LBR zijn verschillende tentoonstellingen te leen waarin, op een luchtige en laagdrempelige manier, racisme en vooroordelen bespreekbaar worden gemaakt. Deze tentoonstellingen zijn te gebruiken als onderdeel van antiracisme projecten, in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

Zelf ook een activiteit georganiseerd? Laat het ons weten! tel. 010 - 201 02 01 of mail naar info@lbr.nl


Laatst gewijzigd: 11-03-04

Wilt u dat uw informatie-bijeenkomst of antiracisme-manifestatie op onze website-agenda wordt aangekondigd? Stuur dan de gegevens naar het LBR, Schaatsbaan 51, 3013 AR Rotterdam, bel of schrijf een e-mail.