Ingezonden persbericht


Bijgaand persbericht. Voor vragen kunt u met de afdeling Persvoorlichting of met Mayke van Keep, tel. 0297 564749 / 0620489757 opnemen.

Zondag 21 maart: bijna voor niks met NS op reis!

Ook Thomas Rosenboom reist zondag met eigen boekje door Nederland

Op zondag 21 maart kan iedereen bijna voor niks met de trein. Op vertoon van het Boekenweekgeschenk Spitzen van Thomas Rosenboom kan die dag met de trein over het hele NS-net gereisd worden met een Railrunnerkaartje van 2 euro. Speciaal voor deze actie zijn de Railrunnerkaartjes op 21 maart dus ook geldig voor volwassenen. Dit aanbod geldt voor de 2e klasse en voor alle binnenlandse treinen van NS.

Ook Thomas Rosenboom, de schrijver van het Boekenweekgeschenk, zal komende zondag met de trein van Amsterdam naar Gouda reizen. U bent van harte uitgenodigd om met hem mee te reizen. Om 12.47 uur vertrekt hij vanaf Amsterdam Centraal met de trein naar Utrecht Centraal (spoor 5a/b), waar hij overstapt op de trein van 13.33 uur naar Gouda (spoor 5a), In Gouda zal Thomas Rosenboom een laatste lezing geven in de Goudse Schouwburg

Tijdens de reis van Thomas Rosenboom zal ook Henk Kraima, directeur van Stichting CPNB, aanwezig zijn om een eerste indruk te geven van het verloop van de Boekenweek dit jaar.

Het Boekenweekgeschenk wordt tijdens de Boekenweek gratis aangeboden door de boekhandel aan iedereen die voor minimaal ^ 11,50 aan Nederlandstalige boeken koopt. Omdat dit geschenk gedurende de hele Boekenweek wordt uitgereikt, heeft NS er voor gekozen met deze actie de Boekenweek af te sluiten. Hierdoor kunnen zoveel mogelijk mensen gebruik maken van dit aanbod.

De Boekenweek wordt gehouden van 10 t/m 20 maart en heeft dit jaar als thema: Gare du Nord - Ontmoetingen met Frankrijk. De oplage van het Boekenweekgeschenk is 760.000.

NS is hoofdsponsor van de Boekenweek. Deze sponsoring past binnen de NS-campagne 'Tijd voor lezen'. Reizen per trein en lezen zijn een logische combinatie en staan in deze campagne centraal. De trein biedt immers, in tegenstelling tot de auto, de mogelijkheid om tijdens het reizen ontspannen te lezen.

Voor meer informatie over NS en de Boekenweek kunnen reizigers terecht op www.tijdvoorlezen.nl of www.boekenweek.nl


* * * * *

Noot aan de redactie