Gemeente Leiden

Persbericht

Schaapscheren bij het Koetshuis

Publicatiedatum: 17 maart 2004

Op zondag 21 maart van 14.00 tot 16.00 worden bij het Koetshuis in de Leidse Hout schapen geschoren. Met een korte vacht hebben de schapen veel minder last van ongewenste beestjes, zoals maden. Daarom worden de dieren tegenwoordig vroeg in het jaar geschoren. Zo ook de gemeente-schapen van de afdeling Natuur- en Milieueducatie. Het scheren gebeurt door Cor Geus van kinderboerderij Merenwijk, samen met enkele vrijwilligers. Naast het schaapscheren zijn er ook demonstraties van spinnen met een spinnewiel.

Deze middag sluit goed aan bij de kijk- en doe-tentoonstelling 'Schaap en wol' die tot eind april te zien is in het Koetshuis. Bezoekers kunnen wol kaarden met een kaardemolen of borstels, en een draad spinnen met een spintol. Voor kinderen zijn er leuke knutselactiviteiten.

Voor wie thuis door wil gaan met wol, zijn er zakjes wol en knutselpakketjes te koop.

Openingstijden van het Koetshuis: elke zondag van 14.00 tot 16.00 uur en elke woensdag van 13.00 tot 16.30 uur en op weekdagen als de vlag uithangt.

Het Koetshuis ligt aan de Groene Maredijk. Komt u per auto, dan kunt u parkeren op het UVS-terrein aan de Oegstgeesterweg. Via het dammetje aan de achterzijde van het parkeerterrein komt u op de Groene Maredijk. Bordjes wijzen u verder de weg naar het Koetshuis.

Deze pagina is gewijzigd op 19-03-2004