Gemeente Leiden

Persbericht

Burgemeester Lenferink opent manifestatie 'Colour your mind'

Publicatiedatum: 17 maart 2004

Zondag 21 maart opent burgemeester Henri Lenferink de openluchtmanifestatie Colour Your Mind. Tijdstip van de openingshandeling: 12.45 uur.

De manifestatie, ter gelegenheid van de Internationale dag tegen racisme, vindt plaats op de Koornbrug, nabij het Stadhuisplein in Leiden.

Nadere informatie

De organisatie van Colour your mind, een samenwerkingsverband van Leiden, Stad van Vluchtelingen, het Meldpunt Discriminatie Leiden, de Stichting Vluchtelingenwerk Leiden, de Gezamenlijke Diaconieën in De Bakkerij en de Raad van Kerken Leiden, geeft de volgende informatie over de manifestatie en de Internationale dag tegen racisme.

De Internationale dag tegen racisme werd in 1966 door de Verenigde Naties ingesteld, omdat 69 personen op 21 maart 1960 door de Zuid Afrikaanse politie werden vermoord tijdens een vreedzame demonstratie tegen de apartheid.

Die strijd tegen de apartheid in Zuid Afrika is gewonnen. Steun vanuit Nederland heeft daartoe ook bijgedragen. Nelson Mandela is speciaal naar Nederland gekomen om het Nederlandse volk te bedanken voor haar steun. Natuurlijk heeft Zuid-Afrika nog een lage weg te gaan om racisme en alle andere vormen van discriminatie uit te bannen.

De strijd tegen racisme en discriminatie is een strijd voor gelijkwaardigheid en wederzijds respect voor een ieder. Ook in Nederland blijft deze strijd noodzakelijk en actueel. Het tegengaan en vooral voorkomen van elke vorm van discriminatie is de manier om ervoor te zorgen dat we in een diverse samenleving goed met elkaar overweg kunnen. Daarom wordt er in Nederland jaarlijks aandacht besteed aan de Internationale dag tegen racisme en discriminatie.

Ook in Leiden bestaat deze traditie!!

Programma 21 maart 2004


* 12.45 uur DISPARO, Rap-act

* 13.00 uur Opening door burgemeester Henri Lenferink met aansluitend een Multiculturele

* Brunch op en rond de Koornbrug, aan de kant van de Nieuwe Rijn
* 13.15 uur DISPARO, Rap-act

* 13.30 uur FORMAAT, inspringtheater over racisme, discriminatie en uitsluiting

* 14.30 uur Speakerscorner met bekende en onbekende Leidenaars
* 14.45 uur Optreden van SKA-D-LITE

* 15.45 uur Afsluiting

e-mail: meldpuntdiscriminatie@hetnet.nl

Deze pagina is gewijzigd op 19-03-2004