Gemeente Leiden

Rijvaardigheidstest vijftigplussers

Publicatiedatum: 19 maart 2004

Op woensdag 21 april is er weer een rijvaardigheidstest voor 50-plussers in de Leidse Regio. Het programma vindt plaats in de Bevrijdingskerk aan de Van der Helmlaan 1a. Als u benieuwd bent of u het nog wel 'goed doet' op de weg, kunt u zich voor deze dag aanmelden.

BOUWEN EN WONEN - Voor de meeste 50-plussers is het meer dan dertig jaar geleden, dat zij rijexamen hebben gedaan. De wetgeving is in de loop der jaren gewijzigd, maar er bestaan weinig mogelijkheden om kennis te nemen van nieuwe verkeersregels. Daarom organiseert de regionale projectgroep verkeer en vervoer van de gemeenten Alkemade, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude met medewerking van 3VO geregeld een rijvaardigheidstest.

Programma

Het programma duurt een halve dag en bestaat uit drie onderdelen van elk vijftig minuten. Tussendoor is steeds een korte pauze. U kunt kiezen of u in de ochtend of in de middag wilt deelnemen.

Wat kunt u verwachten?


1. Een ogen-, gehoor en reactietest. Soms gaan gehoor- en gezichtsvermogen ongemerkt achteruit. Vooral met het diepte zien kan men op latere leeftijd problemen krijgen, waardoor het moeilijker wordt om in te schatten hoe ver een tegenligger verwijderd is en hoe snel deze nadert. Een opticien test uw ogen hier niet op, maar op deze dag gebeurt dat wel.
2. Aan de hand van dia´s krijgt u voorlichting over verkeersregels en verkeersveiligheid.

3. Tot slot maakt u een rit in uw eigen auto met een deskundige ritadviseur als passagier. Voordat u gaat rijden wordt aan de hand van een formulier uitgelegd wat er wordt beoordeeld en na afloop worden de resultaten besproken.

De rijvaardigheidstest is nadrukkelijk géén examen. Deelname heeft geen enkel gevolg voor uw rijbewijs. U dient wel in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Aanmelding

Vanwege subsidies van de gemeenten en het Provinciaal Orgaan Verkeersveiligheid is de eigen bijdrage beperkt tot EUR 15,- (inclusief koffie en thee).

Als u zich inschrijft, geef dan aan welk dagdeel uw voorkeur heeft.

U kunt zich aanmelden op de telefoonnummers: (071) 576 20 51 of 06 - 54 71 76 81 of via e-mailadres: remvis@tiscali.nl

Ook kunt u zich schriftelijk aanmelden bij: dhr. J. Remmerswaal, C. de Houtmanplantsoen 7, 2253 VV Voorschoten.

Deze pagina is gewijzigd op 19-03-2004