Politie Drenthe

zondag

Emmen 04-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Schade door storm
DRENTHE In geheel Drenthe is zaterdagavond en nacht schade ontstaan door de storm.
In Witteveen boste een automobilist op een omgewaaide boom die dwars over de weg lag. Aan de Laan van de Eekharst in Emmen viel een boom op 4 autos. Twee auto raakten daardoor totaal vernield en de andere twee behoorlijk beschadigd. Her en der in de provincie woeien ongeveer tussen de 40 en 50 bomen omver. Ook werden diverse autos met aanhangers c.q. caravans van de weg geblazen. Diverse dakplaten, schutting, reclameborden en allerlei ander losliggende goederen moesten het afleggen tegen de zware windstoten. Voor zover bekend hebben zich, behoudens een paar schrammen bij een bromfietser die onderuit ging, geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Bestuurder in slaap gevallen
SPIER Zaterdagnacht is een 13-jarig meisje gewond geraakt bij een aanrijding op de A28. Een 46-jarige inwoner van Groningen reed met zijn bestelbus over de A28. Ter hoogte van Spier viel hij in slaap, raakte van de weg en kwam in de sloot tot stilstand. Door de klap schoot de schuifdeur open is een 13-jarige meisje, die als passagiere in de bus zat, naar buiten geslingerd. Zij is met vermoedelijk een sleutelbeen fractuur naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen gebracht. De andere inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Bestuurders met teveel drank op aangehouden
EMMEN Op de Rondweg werd zaterdagavond een 37-jarige bestuurder uit Emmen aangehouden. Bij controle bleek dat de man met teveel drank op achter het stuur zat. Hij blies aan het bureau 0.75 promille. De man kreeg een kennisgeving van bekeuring mee.

EMMEN Op de Statenweg werd een 46-jarige Emmenaar aangehouden met teveel drank op. De man blies 0.6 promille en kreeg een kennisgeving van bekeuring mee naar huis.

PATERSWOLDE Op de Hoofdweg werd een 38-jarige man uit Eelde aangehouden, nadat hij een aanrijding had veroorzaakt en met teveel drank op achter het stuur zat. De man reed over de Hoofdweg en wilde linksaf slaan. Hij zag een tegenligger over het hoofd, waarna een aanrijding volgde. Bij onderzoek bleek de man teveel gedronken te hebben. Hij blies aan het bureau ongeveer 1.3 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

HOOGEVEEN Op de Brinkstraat liep een automobilist met teveel drank op tegen de lamp, toen hij in zijn auto reed, zonder dat hij de verlichting aan had gedaan. Bij controle bleek de 29-jarige Hoogevener teveel drank op te hebben. Hij moest me naar het bureau, waar hij ongeveer 1 promille blies. Hij kreeg een transactie uitgereikt van 390 euro.

Vrouw aangehouden na diefstal uit taxi
EMMER COMPASCUUM Zaterdagmiddag is een 41-jarige vrouw uit Emmer Compascuum aangehouden op verdenking van diefstal van geld uit een taxi. De vrouw had zich in de taxi laten vervoeren en toen de chauffeur wilde afrekenen, bemerkte hij dat er geld verdwenen was uit zijn portemonnee. Hij sprak de vrouw daarop aan en met enig aandrang gooide de vrouw geld terug in de taxi. De vrouw is aangehouden en verhoord. Een duidelijk motief is niet boven water gekomen. De vrouw heeft in het kader van snelrecht een dagvaarding mee gekregen.

Diefstal fietsen uit woningen
EELDE Vrijdagavond zijn bij een woning aan de Zwanebloem 2 fietsen uit de berging gestolen. Terwijl de bewoners in de kamer zaten, zijn de daders de woning ongemerkt binnengegaan en hebben een dames- en een herenfiets meegenomen. De fietsen waren 2 jaar oud. Inmiddels is bekend geworden dat ook aan de Kwikstraat, de Klaverstraat en de Klaproos, gelijksoortige diefstallen hebben plaatsgevonden. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien, dat kan er toe bijdragen dat deze diefstallen worden opgelost. Voor adviseert de politie om schuren, garages, bergingen en achterdeuren in de avonduren tijdig af te sluiten.

Inbraken in woningen
EMMEN Aan de Burgemeester Tijmesstraat is zaterdagmiddag ingebroken. De daders hebben een deur weten open te krijgen waarna de gehele woning is doorzocht. Vermist worden diverse sieraden, waaronder een paar trouwringen. De schade is nog niet bekend.

DWINGELOO Zaterdag overdag zijn er geld en sieraden gestolen uit een woning aan De Weiden. De daders wisten binnen te komen via een deur. De woning werd doorzocht. Niet duidelijk is of er nog meer weg is. De totale schade is niet bekend.

Kluisje gestolen
ASSEN Bij een zaak aan de Oudestraat is zaterdagmiddag een kluisje gestolen. De daders hebben in een onbewaakt ogenblik de kluis weg weten halen uit een ruimte achter de zaak. In de kluis zaten een paar honderd euro.

Inbraak bij sportkantine
EMMEN Uit een sportkantine aan de Weergang is een televisie, enkele dartboards en de complete inhoud van een diepvriezer gestolen. Van zaterdag op zondag hebben de daders een deur geforceerd en de goederen gestolen. In de diepvries zaten kroketten, frikadellen, bamischijven en diverse andere eetenswaren. De schade wordt geschat op meer dan 1200 euro.

Vernieler aangehouden
MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag is aan het Prinsenplein een 30-jarige inwoner van Staphorst aangehouden. De man had even daarvoor een ruit ingetrapt van een uitgaansgelegenheid. De man werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is verhoord en heeft een dagvaarding meegekregen toen hij naar huis mocht.

Verdachte van mishandeling aangehouden
BEILEN In een discotheek in Beilen is afgelopen nacht een 17-jarige jongeman uit Beilen aangehouden als verdachte van een mishandeling. In de discotheek is een onenigheid ontstaan tussen enkele jongemannen. Een 18-jarige inwoner van Hooghalen kreeg daarbij van de verdachte een bierglas in het gezicht gedrukt. Hij moest zich met enkele wonden aan het hoofd onder doktersbehandeling stellen. De verdachte is ingesloten. Het onderzoek gaat vandaag verder.

Gebaar met middelvinger beboet
HOOGEVEEN Een passagier uit een busje maakt bij het passeren van politieagenten het bekende gebaar met zijn middelvinger. De agenten hebben het busje laten stoppen en de passagier, een 45-jarige man uit Kerkenveld, een proces-verbaal aangezegd.

Door roodlicht rijdende bestuurders bekeurd
KLAZIENAVEEN Vrijdagmiddag zijn in Klazienaveen 11 bestuurders bekeurd die het rode verkeerslicht negeerden. Tussen 15.30 uur en 17.00 uur hield de politie in Klazienaveen een controle bij de verkeerslichten aan de Brugstraat. Twee van de bestuurders zijn in verband met de ernst van hun overtreding staande gehouden, terwijl de anderen op kenteken bekeurd zijn.

Diverse bekeuring bij controles
EMMEN De politie heeft zaterdagavond bij diverse controles in en rond Emmen 420 bestuurders laten blazen. De bestuurders die teveel op hadden staan in dit persbericht. Verder zijn er 13 bekeuringen uit geschreven voor o.a. het niet dragen van de autogordel, voor geen geldige APK-keuring, voor het voeren van dubbele verlichting en enkele andere overtredingen.

Controle tijdens de horecaprojecten
EMMEN Tijdens de controle van het horecaproject in het centrum van Emmen werden 3 wildplasser bekeurd. Verder werden er 2 bekeuringen opgemaakt voor het niet dragen van de helm en een bekeuring voor een onverzekerde bromfiets.

HOOGEVEEN Bij de controle in Hoogeveen werd een proces-verbaal opgemaakt tegen een jongen die een lantaarnpaal vernielde. Verder werden 57 bestuurders gecontroleerd op alcohol. Voor het niet dragen van een helm, parkeren zonder vergunning, onjuiste verlichting en andere mankementen aan bromfietsen, werden in totaal 10 bekeuringen uitgedeeld.

ASSEN In Assen bleef het de gehele nacht vrij rustig. Behoudens enkele kleine voorvalletjes die mondeling afgedaan konden worden.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. Ron Reinds, tel.: 0592-383211 zal de voorlichting vanaf maandagmorgen 08.00 uur overnemen.