Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zondag 21 maart

Hoorn 21-03-2004 - 16.00 uur

Feesttent door storm vernield, twee gewonden

Wervershoof, zaterdag 20 maart 2004.

Zaterdagavond werd een feesttent volledig vernield door de hevige storm. De tent stond op het recreatieterrein Nesbos aan de Oosterdijk. De tent was daar neergezet in verband met een gepland rockfestival. In verband met de storm had de burgemeester, in overleg met de brandweer, het festival aflast. Toen leden van het organisatiecomité bezig waren met het weghalen van de spullen, kreeg de wind vat op de tent waardoor deze volledig werd vernield. Twee medewerkers, een 22-jarige man uit Wervershoof en een 25-jarige vrouw uit Hoogkarspel raakten hierdoor gewond en zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. Andere personen raakten lichtgewond (snijwonden e.d.). Zij werden ter plaatse behandeld door EHBOers en ambulance personeel. Op het moment van het ongeval was er geen publiek in/bij de tent.

Ramen vernield

Hoorn, zaterdag 20 maart 2004.

Zaterdagavond ontdekten voorbijgangers dat een groot aantal ramen van het belastingkantoor aan de Nieuwe Steen waren vernield. Na een inventarisatie bleek dat er in totaal acht ramen van 2x1,5 m. ten prooi waren gevallen aan de vernielzucht van onbekenden. In alle gevallen bleek dat alleen het buitenste deel van het dubbele glas was vernield.

Zondagmorgen bleek dat een zevental ramen van een pand aan de Wabenstraat waren vernield. Van vijf ramen bleek dat allen het buitenste glas van de dubbele laag was vernield. Twee ramen werden echter geheel vernield. Of beide vernielden zijn geleegd door dezelfde dader(s) is niet bekend.

Dronken autobestuurder moet rijbewijs inleveren

Medemblik, zondag 21 maart 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 19-jarige bestuurder van een personenauto uit Medemblik aangehouden op de Zorgvlietlaan. Bij controle bleek dat de man een flinke hoeveelheid alcohol had gebruikt. Hij blies namelijk 710 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol werd het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Vrouw aangehouden na plegen van mishandeling

Hoorn, zondag 21 maart 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag is een 24-jarige vrouw uit Hoorn aangehouden op het Kerkplein. De vrouw wordt er van verdacht dat zij kort daarvoor een andere vrouw heeft mishandeld in het horecabedrijf aan Roode Steen. Het slachtoffer, een 36-jarige vrouw uit Zwaag, bevond zich in het bedrijf toen zij plotseling werd aangevallen door de verdachte. Het is onduidelijk waarom zij dit deed. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen. Toen zij het café uit was gevlucht werd zij ook buiten door de verdachte gegrepen. Ook nu werd het slachtoffer geschopt en geslagen. Toen de gewaarschuwde politie arriveerde kon deze nog net voorkomen dat de verdachte weg zou rijden met een taxi. Zij is voor verder onderzoek ingesloten en in loop van zondag in verzekering gesteld.