Nederlandse Spoorwegen

Persbericht
Utrecht, 21 maart 2004

'Bijna voor niks met NS op reis' groot succes
200.000 Railrunners van alle leeftijden maken er een leuke treinzondag van

Naar schatting zo'n 200.00 mensen hebben vandaag gebruik gemaakt van het NS-aanbod 'Bijna voor niks met NS op reis'. Op zondag 21 maart was het Boekenweekgeschenk Spitzen van Thomas Rosenboom in combinatie met een Railrunnerkaartje geldig als 2e klas-treinkaartje voor alle binnenlandse treinen van NS. Speciaal voor deze actie konden vandaag dus ook volwassenen reizen op een Railrunnerkaartje.

Het Boekenweekgeschenk (oplage 760.000) is tijdens de Boekenweek gratis aangeboden door de boekhandel aan iedereen die voor minimaal E 11,50 aan Nederlandstalige boeken kocht. Omdat dit geschenk gedurende de hele Boekenweek is uitgereikt, heeft NS er voor gekozen met deze actie de Boekenweek af te sluiten. Hierdoor konden zoveel mogelijk mensen gebruik maken van dit aanbod.

Het was vandaag in veel treinen een stuk drukker dan op een gewone zondag. Volgens reizigers en conducteurs heerste er een gezellige sfeer. Thomas Rosenboom reisde per trein van Amsterdam via Utrecht naar Gouda. Veel reizigers maakten van de gelegenheid gebruik om hun Boekenweekgeschenk tijdens de rit door de auteur te laten signeren.

NS is hoofdsponsor van de Boekenweek. Deze sponsoring past binnen de NS-campagne 'Tijd voor lezen'. Reizen per trein en lezen zijn een logische combinatie en staan in deze campagne centraal. De trein biedt immers, in tegenstelling tot de auto, de mogelijkheid om tijdens het reizen ontspannen te lezen.


* * * *

|Noot aan| |